Dolijali ulični prevaranti

Dolijali ulični prevaranti

Crna Hronika -
Dvojica prevaranata presretali su starije osobe i nudli im prodaju namrinica id a su dobitinici nagradne igre, a kada bi uzlei novac pobegli u nepoznatom pravcu

BEOGRAD - U akciji pripadnika Uprave kriminalističke policije i policijskih uprava u Beogradu, Nišu, Valjevu i Čačku uhapšeni su Tonči D. (39) i Goran M. (45) iz Beograda, osumnjičeni za krivična dela prevare. U današnjem saopštenju Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da je jedan od osumnjičenih na ulici prilazio najčešće starijima i predstavljao se kao državljanin Grčke, a ubrzo im je prilazio i drugi osumnjičeni koji govori srpski, nudeći na prodaju namirnice i gorivo po povoljnim cenama.

Kao uslov, od oštećenih su tražili određenu sumu novca kao garanciju da će kupiti robu. Ukoliko oštećeni nisu bili zainteresovani za kupovinu robe, osumnjičeni su im govorili i da su navodno dobitnici igre na sreću i da će dobiti onoliko novca koliko pokažu na uvid.

Kada bi uzeli novac, osumnjičeni bi pobegli. Od oštećenih građana su uzimali od po 100 do po nekoliko hiljada evra. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Valjevu, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track