Potvrđena presuda za napadača na novinarku

Podgorica

Potvrđena presuda za napadača na novinarku

Crna Hronika -
Viši sud nije uvažio žalbe Tužilaštva i branilaca, već je potvrdio prvostepenu presudu kojom je Ivan Bušković osuđen na kaznu zatvora od devet meseci zbog napada na novinarku Oliveru Lakić

PODGORICA - Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu Osnovnog suda kojom je Ivan Bušković osuđen na kaznu zatvora od devet meseci zbog napada na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić, saopšteno je u Podgorici.Viši sud, kako prenose podgorički mediji, nije uvažio žalbe Tužilaštva i branilaca, već je potvrdio prvostepenu presudu.Za krivično delo nasilničko ponašanje, za koje je Bušković osuđen, predviđena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Bušković je osuđen za nasilničko ponašanje, zato što je 7. marta prošle godine, u večernjim satima, napao novinarku Lakić, zadavši joj više udaraca pesnicom u glavu. Novinarka je napadnuta s leđa, dok je otvarala vrata ulaza u zgradu gde stanuje.

Bušković je uhapšen 13. marta, a Lakićeva ga je prepoznala kao osobu koja ju je napala.Medijska udruženja, predstavnici crnogorske vlasti i opozicije, kao i međunarodnih organizacija, osudili su napad na novinarsku "Vijesti", koja je nakon napada dobila 24-časovno policijsko obezbeđenje.

Lakićeva je ranije saopštila da privremeno prestaje da se bavi novinarstvom, jer je, kako je navela, na prvom mestu majka, pa nema pravo da zbog posla ugrožava bezbednost svoje dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track