Radončić:Nemam veze sa Miškovićem i Keljmendijem
Foto: Glas Srpske

Sarajevo

Radončić:Nemam veze sa Miškovićem i Keljmendijem

Crna Hronika -
Ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić rekao je da nema nikave poslovne veze sa Miroslavom Miškovićem i njegovim sinom, kao ni sa Naserom Keljemndijem i bilo kome ko se nalazi na crnoj listi, a da napadi na njega dolaze iz SDA

SARAJEVO - Ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić negirao je poslovnu vezu sa uhapšenim srpskim biznismenom Miroslavom Miškovićem i dodao da ti napadi dolaze iz Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića.On je poručio da će se predstavnici bošnjačke "državne mafije koji su našli utočište" u SDA naći tamo gde im je mesto, jer su, kako tvrdi, počinili politička ubistva i ogromnu krađu.

"Mišković je probao da investira u FBiH i napravili smo zajednički kompaniju sa 2.000 maraka kapitala. "Avaz" je tu bio suvlasnik sa 25 odsto i posle nekoliko meseci je prodao kapital Miškoviću. Objekat u Tuzli umesto sa Miškovićem odlučio sam da gradim sa Selverom Oručem. Danas se taj objekat zove "Avaz Robot centar", rekao je Radončić.

On je kazao da ti napadi dolaze od “ratno-kriminalne i privatizacijske mafije”.

“Za SDA ne treba da budu problem otac i sin Mišković, nego otac i sin Hilmo i Mujo Selimović. Oni su napravili najveću pljačku u istoriji BiH i mi treba da se bavimo njima, a Miškovićem neka se bave pravosudne institucije Srbije”, rekao je Radončić koji je i lider Saveza za bolju budućnost (SBB) stranke koja učestvuje u vlasti Federacije i države BiH.

Radončić je ponovo negirao bilo kakvu povezanost sa osobama poput mafijaškog bosa Nasera Keljmendija koga je SAD stavila na “crnu listu” kao najopasnijeg na Balkanu.

“Nemam nikakve veze ni sa Keljmendijem, ni sa bilo kim sa američke crne liste i to gospoda iz SDA znaju. Da sam imao ili, ne daj Bože, da imam bilo kakve veze sa Keljmendijem i njemu sličnima i da sam u bilo kakvoj vezi sa kriminalcima, sigurno ne bih mogao da prođem sve bezbednosne provere koje podrazumeva funkcija ministra bezbednosti”, rekao je Radončić.

Prema njegovim rečima, na “crnoj listi” su članovi rukovodstva SDA Hasan Čengić i Bakir Alispahić koji i danas rade u "paraobaveštajnom savetu SDA".

“Ovde se radi o zameni identiteta. Bošnjačka državna mafija koja je našla utočište u SDA pokušava da skrene pažnju sa sebe. Međutim, odgovorno tvrdim da će se oni naći tamo gde im je mesto, jer su počinili politička ubistva i ogromnu krađu. Oni su perjanice ogromne korupcije i dovođenje Keljmendija u vezu sa mnom neće im biti od pomoći. Keljmendi treba da bude uhapšen i da se pred pravosudnim institucijama utvrdi ko je ta osoba i kojom se vrstom kriminala bavila, a kojom nije”, rekao je Radončić.

Upitan kada će u BiH biti otvorena istraga o organizovanom kriminalu i korupciji kako su to već učinile Hrvatska i Srbija, Radončić kaže da u BiH postoji pet lista koje treba da budu procesuirane.

“Jedna obuhvata prljavu privatizaciju, druga neplaćanje milijardu i po maraka poreza u Federaciji, treća dugove po osnovu PDV-a, četvrta dugove prema bankama, a peta lista negativne revizorske izveštaje.

Tužilaštva treba da procesuiraju ljude i privatne kompanije koje se nalaze na tim listama. Kada se te stvari pokrenu i budu odgovarali oni koji su na bezočan način opljačkali ovu zemlju i časne ljude u njoj, onda BiH može reći da počinje živeti kao pravna država”, rekao je Radončić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track