POŠTOVALI KUĆNI RED: Jurišića samleli i skuvali ujutro

Španski mediji o ubistva zemunca

POŠTOVALI KUĆNI RED: Jurišića samleli i skuvali ujutro

Crna Hronika -
Miloš Simović u svom svedočenju do detalja opisao ubistvo Milana Jurišića koga su kao on navodi ubili Luka Bojović i Sretko Kalinić, koji su zatim telo isekli i skuvali gulaš

MADRID- Španska policija objavila je svedočenje jedog od zemnunaca o smrti Milana Jurišića u kome se navodi da je on ubijen uveče ali da je „ odran, samleven i skuvan“ ujutro kako ne bi probudili komšije.

Naime, španski mediji prenose pismo jednog od "zemunaca“ u kojem se kaže:

„ Ubijen je čekićem, odran, a koža bačena u toalet. Uživam u opisivanju... Pitao sam zašto su to uradili. On je rekao da je on ( Jurišić) hteo da se preda, a da je Jure otišao malo u lonac..“, ovo je deo svedočenja iz pisma koje je pronađeno 8. februara 2012 godine u jednoj kući u Valensiji, koje su pripadnici “zemunskog klana“ koristili kao štek, a ovo jezivo svedočenje španska policija pronašla je među ljubavnim pismima jednog od uhapšenih "zemunaca“.

Podsetimo, krajem decembra prošle godine španski mediji objavili su fotografiju posmrtnih ostataka ubijenog Milana Jurišića Jureta koga su u martu 2009 godine u stanu u Valensiji ubili pripadnici "zemunskog klana“.

Uhapšeni Miloš Simović svedočeći pred španskim sudijom Andre Mereljesom izjavio je da su Milana Jurišića brutalno ubili Sretko Kalinić i Luka Bojović, a u svom jezivom svedočenju on je do detalja opisao kako je Bojović pretukao Jurišića, isekao telo na komade, a zatim od njegovog mesa skuvao gulaš.- Rekli su mi da su napravili gulaš od Jurinih ostataka i da su ga pojeli. Odrali su mu kožu sa lica, zajedno sa kosom koju su kao masku zatim stavljali na glavu. Počeli su i da melju njegovo meso. ali, mašina se pokvarila, pa su morali da kupe drugu kao bi mogli da samelju kosti. Bilo je krvi svuda po stanu, ispričao je Simović sudiji.

Ovo je potvrdio i sam Sretko Kalinić koji je takođe učestvovao u ubistvu Milana Jurišića. On je u svom svedočenju španskom sudiji Mereljasu koji ga je posle molbe srpskim kolegama saslušao u zatvoru rekao, da je Jurišić otišao u kupatilo da se istušira, a kada je izašao, Bojović ga je napao i četiri ili pet puta udario čekićem po glavi. Od udaraca je bilo krvi po celom stanu, da je u njega zatim pucano iz pištolja “ bereta” sa prigušivačem.

- Telo je stavljeno na ćebe i odneto u kuhinju gde su ga iskeli. Bojović je telo ostavio u frižider, do jutra, jer se sve dogodilo u 11 uveče jer niko nije želeo tada da pravi buku i narušava kućni red, ispričao je Kalinić.Prema njegovim rečima on je kupio mašinu za mlevenje mesa, a Vladimir Milisavljević se ponudio dam u pomogne da samelju Jurišića, ali se mašina pokvarila, jer je Jurišić imao metak u telu, pa se zaglavio, zbog čega je kupljena druga mašina.

Kalinić je sudiji Merseljasu rekao da je Bojović taj koji je rezao testerom kolena, kukove, ruke i glavu, a ostatak kostiju i delova tela što nije bačen u kanalizaciju poslali su njega da baci u reku, dok su kupljene špahtle sa kojima su strugali krv sa zidova dok su uklanjali dokaze o ubistvu iz stana.

Ostatak kostiju je prerezan testerom i bačen u reku Manzanares gde ih je policija pronašla 21.marta 2012 godine.

Kosti su prerezane testerom i bačene u reku Manzanares, gde ih je policija pronašla skoro tri godine posle zločina, urađena je zatim DNK, koji je potvrdila da kosti pripadaju nestalom Milanu Jurišiću Juretu, objavio je španski portal abc.es.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track