Vehabija Mevlid: Čitanje horoskopa isto što i silovanje majke
Foto: Printskrin

Zahtevi iz zatvora

Vehabija Mevlid: Čitanje horoskopa isto što i silovanje majke

Crna Hronika -
U svom pismu Jašarević osim izvinjenja sudije zatražio je ukidanje hosroskopa, jer po njemu onaj ko to čita kao da je silovao i ubio svoju majku

SARAJEVO- Vehabija Mevlid Jašarević koji je osuđen na 18 godina zatvora zbog napada na ambasadu SAD u Sarajevu krajem oktobra 2011 godine uputio je iz zatvora otovreno pismo redakciji sarajevskog oslobođenja u kome traži od sudije BiH Branka Berića da se izvine njegovoj majci zato što je prokomentarisao zahtev tužilaštva za većom kaznom i da se ukine horoskop kao jedan od najvećih grehova.Jašarević u pismu traži da se Branko Perić javno izvini njegovoj majci, što je izvukao iz konteksta njegov govor i koji je predstavio u sasvim drugom svetlu zbog čega se ona zabrinula, a vlasnika “Oslobođenja” pozvao da izbaci horskop.

- Horoskop je jedan od najvećih grehva kod Alaha. Pošto neki to ne shvataju, objasniću drugim rečima. Ko čita horoskop, to je kao da je silovao pa ubio majku. Raspitajte se ako mislite da moje reči nisu tačne, napisao je Jašarević.

On nastavlja dam u mogu suditi, ali da napadi neće prestajati, i da nekog ko ide poginuti i ostavlja svoju porodicu neće sprečiti, ako ga osude na višu ili manju kaznu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track