Dirigent u Aračinovu zaplenio 350 kilograma narkotika

Skoplje

Dirigent u Aračinovu zaplenio 350 kilograma narkotika

Crna Hronika -
U policijskoj akciji " Durigent" makedonska policija uhapsila je 10 osoba i zpalenila 350 kilograma narkotika u selu Aračinovo pored Skoplja, dok se pretresi i hapšenja odvijaju širom Makedonije

SKOPLJE - Makedonska policija sprovela je danas veliku akciju u selu Aračinovo i skopskom naselju Čento, tokom koje je uhapšeno deset osoba i zaplenjeno 350 kilograma droge.U akciji su učestvovali pripadnici specijalne jedinice Alfa i Jedinice za brzo raspoređuvanje EBR a, prema informacijama MUP-a, akcije se sprovode i u drugim gradovima Makedonije, uz učešće policije iz evropskih zemalja.Kako je precizirano, akcije su deo međunarodne operacije za razbijanje mreže šverča droge "Dirigent", koja je počela 2010. godine i odnosi se na "kanal droge" Beč-Frankfurt, koji ide preko Makedonije.

Do sada je u Austriji, Nemačkoj i Makedoniji uhapšeno 400 osoba, od kojih su 29 makedonski državljani - pripadnici poznate "frankfurtske mafije".

Vođa grupe u Makedoniji Spase Dimovski već je osuđen na 13 godina zatvora, njegov sin Tome Dimovski na deset, dok je njihov saradnik Zoran Manaskov dobio 11 godina iza rešetaka.O detaljima akcije MUP će javnost obavestiti tokom dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track