Advokatu Kenjiću novo suđenje za ubistvo supruge

Zrenjanin

Advokatu Kenjiću novo suđenje za ubistvo supruge

Crna Hronika -
Apelacioni sud je uvažio žalbu optuženog advokata Kenjića "zbog bitne povrede odredaba postupka" i vratio na ponovno suđenje presudu izrečenu 5. aprila 2011. godine u zrenjaninskom sudu

ZRENJANIN - Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u Zrenjaninu kojom je advokat Branislav Kenjić (50) osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 35 godina, zbog ubistva supruge Jasmine sa 36 uboda kuhinjskim nožem, povrdila je danas Tanjugu potparol Višeg suda Branislava Golijanin.

Kenjić je u Višem sudu oglašen krivim zbog izvšenog krivičnog dela, teško ubistvo, počinjeno februara 2011. godine, u porodičnoj kući u Zrenjaninu.

Apelacioni sud je uvažio žalbu optuženog Kenjića "zbog bitne povrede odredaba postupka“ i vratio na ponovno suđenje presudu izrečenu 5. aprila 2011. godine u zrenjaninskom sudu.

"Presuda ne sadrži potreban opis radnje izvršenja krivicnog dela, pa nije moguće, za sada, utvrditi da li se u radnjama optuženog stiču sva obeležja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret", stoji u obrazoženju rešenja Apelacionog suda.

Apelacioni sud je naveo i da prvostepeni sud nije utvrdio činjenice vezane za način izvršenja krivičnog dela i trajanje napada i odredo koje dokaze još treba da izvede.

Suđenje u Zrenjaniu nije bilo javno, zbog intrteresa i zastite maloletne dece supružnika koji su se upoznali i ranije zajedno radili u zrenjaninskom sudu.

Porodica ubijene Jasmine s ogorčenjem je primila vest o ukidanju presude i ponovnom suđenju bivšom zezu, advokatu Kenjicu.

Otac ubijene Jasmine, Mirko Ćorovic iz Ečke navodi da je Kenjić izvršio ubistvo na svirep način, tako što je žrtvi zadao 36 uboda nožem naneo 13 posekotina po licu, vratu i grudima, plomio joj lobanju i da je posle ubistva pobegao automobilom u Sarajevo, što je sve zapisano i u optužnici Višeg javnog tužiova u Zrenjaninu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja