350 kg marihuana skrivali u madracima

Skoplje

350 kg marihuana skrivali u madracima

Crna Hronika -
Makedonska policija u akciji “ Dirigent” zapleni 350 kilograma marihuana skrivene u madracima koja je u kamionu trebala biti isporučena kupcima u Holandiji

SKOPLJE - Makedonska policija i carina otkrili su 350 kilograma marihuane, sakrivene u madracima, koji su iz Makedonije kamionom trebali da budu izvezeni u Holandiju.

Makedonska policija i carina, u saradnju sa austrijskom policijom, u utorak ujutru su sproveli veliku akciju u selo Aračinovo u okolini Skoplja i skopskom naselju Čento i pritom uhapsili sedam osoba.

U saopštenju MUP-a se navodi da je droga nabavljena u Albaniji i spakovana u specijalne madrace, koji su ubačeni u kamion sa 150 madraca koji su trebali da budu isporučeni u Holandiji.

Petorica iz Bitolaj su osumnjiceni da su organizovali i sproveli transport, dok su dvojica iz sela Velešta kod Struge, koji su nabavili drogu, još nedostupni policiji.

Kako se navodi, akcija je sprovedena u okviru međunarodne operacije za razbijanje mrežu šverca droge nazvane "Dirigent", koja je započeta 2010. godine, a radi se o švercerskom kanalu droge Beč-Frankfurt, preko Makedonije.

Do sada je u Austriji, Nemačkoj i Makedoniji u okviru ove akcije uhapšeno 400 osoba, od kojih su 29 makedonski državljani, pripadnici ovde poznate "Frankfurt mafije".

Lider te grupe kriminalaca u Makedoniji, Spase Dimovski zvani Ajduk, već je osuđen na 13 godina zatvore, njegov sin Tome Dimovski na 10 godina, a njihov saradnik Zoran Manaskov zvani Skršeniot na 11 godina zatvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track