Produžen pritvor Miškoviću, saslušana Ivana Veselinović
Foto: Kurir

Ostaje iza rešetaka

Produžen pritvor Miškoviću, saslušana Ivana Veselinović

Crna Hronika -
Pritvor je produžen vlasniku "Delta Holdinga", njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i još četiri osobe, dok je za tri ukinut. Direktorka Luke Beograd Ivana Veselinović saslušavan je dva sata, ali nije htela da daje izjave
1 / 5

BEOGRAD - Pritvor za Miroslava Miškovića i još šest osoba produžen za još 30 dana, troje se brani sa slobode. Danas svedočila i direktorka Luke Beograd Ivana Veselinović.

Pritvor je produžen vlasniku "Delta Holdinga", njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i još četiri osobe, dok je za tri ukinut.Posle saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje je trajalo oko dva sata, Veselinovićeva nije htela da daje izjave novinarima koji su je čekali ispred Specijalnog suda.Pored direktorke Luke Beograd u istrazi o izvlačenju para iz putarskih preduzeća danas su saslušana još dva svedoka. U četvrtak je saslušano šest osoba.Ona je svedočila o svojim saznanjima u vezi sa poslovanjem "Delta brokera", jedne od Miškovićevih kompanija u kojoj je ranije bila zaposlena.Istraga se nastavlja sledeće sedmice.Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je ranije Specijalnom sudu u Beogradu da se Miškovićima, Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih produži pritvor u kome se nalaze od 12. decembra.Shodno Zakoniku o krivičnom postupku, sud je mogao da odluči da im se pritvor produži za najviše još dva meseca, a može i da im ga zameni kućnim pritvorom uz elektronski nadzor ili da im dozvoli odbranu sa slobode, eventualno uz zaštitne mere - zabranu napuštanja boravišta ili oduzimanje pasoša.Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković, Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su u 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra, i protiv svih 10 će biti sprovedena istraga.Miškovići i Đurašković se terete da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 milioina evra, od čega je Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track