Bivšoj direktorki CKB banke oduzet pasoš

Tvrdi da je nevina

Bivšoj direktorki CKB banke oduzet pasoš

Crna Hronika -
Milka Ljumović i njeni saradnici terete se da su banku oštetili za 5,5 miliona evra tako što su odobravali kredite bez valjanog pokrića

PODGORICA - Odlukom istražnog sudije Višeg suda u Podgorici, bivšoj direktorki Crnogorske komercijalne banke (CKB) Milki Ljumović oduzete su putne isprave, pošto se protiv nje i grupe njenih kolega vodi postupak zbog nelegalnog odobravanja kredita.Ljumovićeva se tereti zajedno s petoro bivših saradnika i sadašnjih službenika CKB. Oni se sumnjiče da su tu banku oštetili za 5,5 miliona evra, tako što su odobravali kredite bez valjanog pokrića.

Saradnici direktorke Ljumović bili su uhapšeni 21. decembra, a nakon saslušanja su pušteni na slobodu. U to vreme, ona je, kako je rekla, bila na lečenju u Italiji.

Tužilaštvo Crne Gore ocenilo je da Ljumović iz zdravstvenih razloga nije napustila zemlju pre hapšenja njenih saradnika. Na osnovu te i drugih okolnosti, ocenjeno je da postoji mogućnost da ona "pobegne, sakrije se ili ode na nepoznato mesto i u drugu državu" i tako omete krivični postupak.

Na posebnom saslušanju nakon povratka iz Italije, Ljumović je negirala sumnje da je ona odgovorna za davanje kredita bez pokrića.Inicijativu za postupak protiv direktorke i njenih saradnika podnela je uprava mađarske OTP banke - Crnogorske komercijalne banke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track