TROVAO DECU: Eurokrem sa đubrišta za prijatelje ispod cene!

Trovač iz Vršca

TROVAO DECU: Eurokrem sa đubrišta za prijatelje ispod cene!

Crna Hronika -
Josif K. (50) sa smetlišta odnosio džakove otpada iz fabrike slatkiša, a onda pravio krem, koji je prodavao po triput nižoj ceni. Zaplenjena tona eurokrema sa đubrišta

VRŠAC - Jezivo!Ni policija ne zna koliko je stotina kilograma eurokrema, napravljenog od čokolade bačene na gradsku deponiju u Vršcu, Josif K. (50) napravio i preprodao! Iako je uhapšen, a oko tonu krema zaplenjeno, kantice koje je prodavao i dalje se nalaze u brojnim domaćinstvima u Vršcu!- Josif je noću odlazio na gradsku deponiju i s nje odnosio džakove sa čokoladnim otpadom. Kasnije je u svojoj kući i u nehigijenskim uslovima smrzavanjem i otapanjem odvajao plastiku, folije i ostali otpad od ostataka čokolade. Posle toga je pravio krem i pakovao ga u kantice - priča Kurirov izvor iz istrage.Prema rečima našeg sagovornika, Josif je krem pakovao u bele, neobeležene kantice od pet kilograma i više.- U početku je kantice prodavao samo prijateljima i to po znatno nižoj ceni od one u prodavnicama. Kasnije, kad se posao razgranao, odlučio je da krene od vrata. Od njega su kupovali uglavnom siromašniji ljudi, a kad bi ga pitali kako mu se isplati da prodaje po tako niskoj ceni, hvalio se da ima prijatelje u lokalnoj fabrici slatkiša koji mu kantice s čokoladom daju „ispod cene“ - objašnjava sagovornik.Uz Josifa, koji je uhapšen, saslušana su i trojica njegovih prijatelja koji su kupovali od njega krem i zatim ga prodavali.- Videli su da Josif dobro zarađuje, pa su tražili da ih ubaci u posao. On je prvo oklevao, ali je nekolicini ipak prodao kante s oko 50 kilograma krema, koje su oni dalje preprodavali. Istragom je utvrđeno da su od početka znali da je krem napravljen od čokolade s đubrišta - kaže Kurirov izvor.Policija je najavila da će protiv Josifa podneti krivičnu prijavu zbog nedozvoljene trgovine.- Kantice sa kremom su na analizi. Ukoliko rezultati pokažu da sadrže štetne sastojke, tužilaštvo će verovatno protiv Josifa pokrenuti istragu i zbog ugrožavanja života i zdravlja ljudi - konstatuje naš sagovornik.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Lopov radio u „Svislajonu“?Policijska istraga povodom ovog slučaja počela je prošle nedelje posle anonimne dojave da radnik „Svislajona“ sa deponije odnosi bačenu čokoladu.- Napravili smo zasedu i sačekali da se lopov pojavi. Uskoro je stigao Josif, pokupio pakovanja sa čokoladom, upakovao ih u kola i krenuo kući. Presreli smo ga kad je stigao pred kuću i počeo da istovara čokoladu. Nešto kasnije u njegovoj kući otkrili smo čitavu laboratoriju - priča naš izvor iz istrage.Komentar smo pokušali da dobijemo iz „Svislajona“, a osoba koja je zadužena za saradnju s medijima, posle nekoliko naših poziva, obećala je da će se javiti i dati nam zvaničnu izjavu. Ona to nije uradila do zaključenja ovog broja Kurira.

Otrov sam davala i deciVrščani su juče bili u potpunom šoku nakon saznanja da su kupovali eurokrem sa đubrišta.- Poznanica mi je rekla da već šest meseci od nekog nabavlja krem po ceni od 300 dinara za kilogram, dok u prodavnici kilogram tog eurokrema košta 500 dinara! Dala sam joj novac, a ona mi je donela kanticu eurokrema. Svi u kući smo ga jeli, čak sam taj otrov davala i deci! Ne mogu da verujem da neko može da bude toliko pokvaren! Pa eurokrem najviše jedu deca, mogla su sva da se potruju - ogorčeno je ispričala prevarena žiteljka Vršca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track