TROVAO DECU: Pravio eurokrem s plastikom!

Novi detalji trovanja Vrščana

TROVAO DECU: Pravio eurokrem s plastikom!

Crna Hronika -
Josif K. topio čokoladu sa deponije zajedno sa slojem plastike koji nije mogao da odvoji i takav krem pakovao u kantice i prodavao

VRŠAC - Kao u filmu o Jangu Trovaču.Josif K. (50) topio je čokoladu ukradenu sa vršačke deponije zajedno s tankim slojem plastike koji nije mogao da skine i od nje pravio krem, koji je pakovao u kantice i preprodavao po gradu, saznaje Kurir.Istraga je zasad utvrdila da je u poslednjih mesec dana Josif prodao čak 400 kilograma opasnog krema, koji je završio u domaćinstvima širom Vršca.- On je u policiji priznao da je prodao više stotina kilograma topljene čokolade, sakupljene na gradskoj deponiji. Nije isključeno da je ova količina dvostruko ili čak trostruko veća - kaže Kurirov izvor iz istrage.Kako naš sagovornik dodaje, istraga je pokazala da je on čistio čokoladu od raznih folija i prljavštine, ali da deo plastike nije mogao da odvoji od čokoladne smese.- Ostaci čokolade koji su bili zapakovani u više kesa bili su umotani i u nekoliko folija. Okrivljeni je grube delove plastike uspevao da sastruže, ali između slojeva čokolade bila je i tanka folija, koju je bilo gotovo nemoguće odvojiti. Zato je on tu plastiku, tačnije foliju, topio zajedno sa čokoladom i sve to pretvarao u krem - navodi naš sagovornik.Naš sagovornik objašnjava da je Josif K. osobama koje poznaje često prodavao kilogram krema po ceni od samo 75 dinara, što je prilična razlika u odnosu na 500 dinara, koliko košta u radnji.

Josif K. nije poricao da je pravio „Eurokrem“ od čokolade sa deponije
Josif K. nije poricao da je pravio „Eurokrem“ od čokolade sa deponije

Vrlo otrovna materijaSagovornici upućeni u proizvodnju hrane kažu da se plastika topi na 100 stepeni i da tom prilikom ispušta veoma opasne otrove!- Veoma je važno da li je plastika, s kojom je topljena čokolada, bila u upotrebi prilikom proizvodnje ili je ona upotrebljavana da bi se čokoladni otpad umotao i bacio na đubre. Ukoliko ta folija nije namenjena za upotrebu u fabrici, u čokoladu bi mogle dospeti razne hemikalije koje ne smeju da se unose u organizam i one bi mogle prouzrokovati niz zdravstvenih problema - kažu stručnjaci.Moguća epidemijaU Gradskom zavodu za javno zdravlje „Batut“ kažu da je moguće da se pojavi neka vrsta epidemije kod osoba koje su kupovale krem napravljen od čokolade sa deponije!- Posledice konzumiranja tehnološki neispravnog „eurokrema“ mogle bi biti raznovrsne: od blagih stomačnih tegoba do ozbiljnog trovanja, koje može ugroziti zdravlje - kažu u „Batutu“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track