Optužnica za šverc eksploziva i vojne opreme

Sarajevo

Optužnica za šverc eksploziva i vojne opreme

Crna Hronika -
Policijski inspektori u civilu otkrili su grupu koja je nameravala da iz Čapljine u Hrvatsku prebaci eksploziv i vojnu opremu radi dalje prodaje u inostranstvu

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ilije Martinovića i Danijela Duspera iz Kaknja, koji se terete da su na području BiH prikupljali oružje, minsko-eksplozivna sredstva i drugu vojnu opremu kako bi ih izvozili u inostranstvo. Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva BiH, oni su optuženi da su na području opštine Čapljina počinili navedena krivična dela, a otkrili su ih civilni policijski istražitelji koji su se predstavili kao kupci minsko-eksplozivnih sredstava iz Hrvatske. Martinović i Dusper su minsko-eksplozivna sredstva i drugu vojnu opremu nameravali da prodaju i prevezu u Hrvatsku, dodaje se u saopštenju.

Oni su optuženi i da su u svojim kućama i pomoćnim prostorijama posedovali kanabis zbog čega se terete za posedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i za neovlašćenu trgovinu oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvostruke upotrebe.

Optužnica je prosleđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track