Numanović: Crnogorski zatvori prenatrpani

Podogorica

Numanović: Crnogorski zatvori prenatrpani

Crna Hronika -
Ministar ljudskih i manjinskih prava Suad Numanović izjavio je da su uslovi u zatvorima u Spužu i Bijelom Polju dobri,ali najveći problem je prenatrpanost

PODGORICA - Crnogorski ministar ljudskih i manjinskih prava Suad Numanović kazao je , nakon obilaska zatvora u Spužu, da su uslovi u tom zatvoru bolji nego ranije, ali je prenatrpanost i dalje najveći problem."Ostvareni su bolji uslovi za boravak nego pre nekoliko godina, ali na tome ne smemo da stanemo. Pretrpanost zatvora u Spužu i dalje je najveći problem", rekao je on.

Numanović je novinarima kazao da je Vlada Crne Gore u kontaktu sa Evropskom bankom, kako bi se realizovali projekti renoviranja nekih prostorija u zatvoru u Spužu i izgradio novi zatvor u Bijelom Polju.

Vlada Crne Gore uradiće sve da se ti projekti završe do kraja naredne godina, kako bi se stvorile pretpostavke da uslovi u crnogorskim zatvorima budu na nivou evropskih, naveo je on.

Numanović je pohvalio upravu zatvora u Spužu zbog poštovanja verskih sloboda zatvorenika, kao i prilagođavanja ishrane njihovim potrebama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track