16 puta izbegla sud, tužilac zaboravio zašto  je tuži

Skandal

16 puta izbegla sud, tužilac zaboravio zašto je tuži

Crna Hronika -
Zagrebačka policija pritvorila je novinarku Jasnu Babić jer se 16 puta nije odazvala na suđenje, a sam tužilac Josip Radeljak zaboravio je zašto je tuži koliko se suđenje odlagalo

ZAGREB - Hrvatska novinarka Jasna Babić pritvorena je zbog toga što se 16 puta nije odazvala pozivima na ročišta, što je očigledno trajalo predugo - pa je i tužilac Josip Radeljak zaboravio zašto je tužio.Hina je javila da je novinarka dobro i da nema primedbi na smeštaj u zatvoru u Remetincu.Njena odbrana je zatražila ukidanje pritvora koji joj je određen jer se nije odazivala na sudske rasprave u slučaju privatne tužbe za uvredu i klevetu koju je protiv nje 2009. godine pokrenuo Radeljak, zvani Dikan.

Rasprava po predmetu zbog kojeg je Babićeva završila iza rešetaka zakazana je za ponedeljak, 28. januara, a ako do tada ne bude puštena iz pritvora, na ročište će je dovesti pravosudna policija.

Portparol suda Dražen Kevrić nije mogao da kaže kada će sudsko veće odlučivati o predlogu advokata da pritvorena novinarka odmah bude puštena na slobodu.

"Sednica će biti održana čim stranke budu u mogućnosti da dođu, a nije isključeno da to bude već danas”, rekao je Kevrić.

Sud je, naime, pritvaranje Jasne Babić naložio još 28. novembra prošle godina jer se, po rečima Kevrića, nije odazvala pozivima na 16 zakazanih rasprava, a tri puta, kako je rekao, ni policija nije uspela da je privede na raspravu.

U sudu kažu da se "krajnjoj meri" pritvora pribeglo nakon niza blažih mera osiguranja prisustva Babićeve na ročistu koje nisu mogle biti realizovane.

Na vest o pritvaranju novinarke tužitelj Josip Radeljak je medijima rekao da se više ni ne seća zbog čega ju je tužio, ali je dodao da je reč o "prostaklucima, lažima i klevetama", čime se sada bave njegovi advokati.Inače, pritvaranje Babićeve juče je osudilo Hrvatsko novinarsko društvo, a danas i hrvatski PEN centar koji traže da ona bude puštena na slobodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja