TUŽILAC BiH: Golub nije rekao ni reč o Hanki Paldum

Sarajevo

TUŽILAC BiH: Golub nije rekao ni reč o Hanki Paldum

Crna Hronika -
Tužilac suda BiH Behaija Krnić izjavio je da svedok Goran Golub u slučaju “ Silos” uopšte nije spominjao ime pevačice Hanke Paldum

SARAJEVO- Tužilac Tužilaštva BiH Behaija Krnić potvrdio je u svojoj izjavi da svedok Goran Golub u predmetu istrage o ratnim zločinima u slučaju “ Silos” u svom iskazu uopšte nije pominjao Hanku Paldum.Behaija Krnić rekao je da mu je bivši zarobljenik Goran Golub rekao 21. januara da je presreten pred Sudom BiH i da je na njega izvršio pritisak advokat Tomić i ponudio da potpiše neki papir.

“''Mogu vam samo ovo reći.svedok tokom svog svedočenja o tome nije želeo reći ni reči. On je bio doveden i u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da da svoju izjavu. Odbio je. i u Tužilaštvu nije rekao nijednu reč o tom slučaju. Svedok uopšte ne želi da razgovara na tu temu'', kazao je tužilac Krnjić

Krnić je rekao da je Golub samo kazao u svom svedočenju da je dok je bio u zarobljeništvu išao na obavljanje radova i da je samo jednom bio na Igmanu gde je doživeo neprijatnosti, što je prijavio upravniku “ Silosa” Halidu Čoviću, a otada više nije išao da radi na tu lokaciju.

Da podsetimo advokat Duško Tomić, koji brani jednog od optuženih u predmetu “ Silos” izjavio je medijima da će uskoro podneti krivičnu prijavu protiv Hanke Paldum jer je prema njegovim tvrdnjama ona logorašu Goranu Golubu, navodno, naredila da legne na zemlju, a potom mu ''zgnJečila polni organ''. Zbog toga Golub, kako je kazano, kasnije nije mogao imati decu.

On je najvio da će u ime svog klijenta od Paldum tražiti nadokandu štete za duševni, fizičku bol i seksualno zlostavljanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja