Priveden saobraćajac, pratio ukradeni kamion

Čačak

Priveden saobraćajac, pratio ukradeni kamion

Crna Hronika -
Policajac je priveden zbog sumnje da je na dužnosti pratio kamion od Novog sada do Čačaka koji je navodno nerigstrovan i ukraden u Sloveniji

ČAČAK - Policijska uprava u Čačku saopštila je da je saobraćajni policajac Mile Terzić (33) priveden zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

U saopštenju je navedeno da je kriminalistička policija Terziću iz Čačka u sredu odredila meru zadržavanja i da se osumnjičenom na teret stavlja da je, u svojstvu ovlašćenog službenog lica, od Novog Sada vršio pratnju teretnog motornog vozila marke „skania", za koje postoje osnovi sumnje da je neregistrovano i da je ukradeno u Sloveniji.

Ovim vozilom na kojem su se nalazile bosanske registarske tablice upravljao je Miroslav Mutapović (42) iz Prislonice, grad Čačak. Osumnjičeni saobraćajni policajac je zatečen u pratnji ovog vozila prilikom redovne kontrole u mestu Rudnik, opština Gornji Milanovac.

Policija je, takođe, podnela krivičnu prijavu protiv Mutapovića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju i krivično delo falsifikovanje isprave.

Osumnjičeni Terzić je danas, uz krivičnu prijavu, priveden istražnom sudiji Višeg suda u Čačku, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track