SLUČAJ ŠARIĆ: Pod istragom i rukovodioci policije

Istraga

SLUČAJ ŠARIĆ: Pod istragom i rukovodioci policije

Crna Hronika -
Izveštaj MUP Srbije, od 13. januara 2012. godine, ukazuje na "interesantnu vezu" Branka Lazarevića sa članovima narko-klana Zoranom Ćopićem i Radovanom Štrpcem

BEOGRAD - Očekuju se istrage protiv rukovodilaca policije, koji su Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića, obaveštavali o detaljima tajnih akcija, govore nezvanične informacije. Bura se ne stišava oko dokumenta Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, u kojem se ukazuje na „interesantnu vezu“ između Branka Lazarevića i Darka Šarića, a nezvanično se govori da postoji više dokumenata ovakve vrste koji se odnose i na neke druge ljude.Nakon što je Ivica Dačić izjavio da ovakve informacije predstavljaju kampanju protiv Vlade i njega, oglasio se i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović.

On je rekao kako veruje da će biti do kraja razjašnjeno ko je sve sarađivao sa odbeglim narko-bosom i da bi voleo da epilog slučaja povezanosti državnih funkcionera sa Šarićem bude u toku godine.

On je naglasio je i važnost neke vrste konsenzusa da se taj slučaj razjasni do kraja.- Kako smo kao građani obavešteni, nema spora između Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, i zbog toga verujem da će obojica insistirati da se otkrije ko je sarađivao sa Šarićem i njegovom grupom - rekao je Stefanović.- Treba utvrditi ko ih je i da li upozoravao da treba da beže kada je trebalo da budu uhapšeni i ko je koristio njihov novac da privatizuju firme po Srbiji, a da upropaštava našu privredu.Izveštaj MUP Srbije, od 13. januara 2012. godine, ukazuje na „interesantnu vezu“ Branka Lazarevića sa članovima narko-klana - Zoranom Ćopićem i Radovanom Štrpcem. I ranije su postojale indicije da Lazarević komunicira sa Šarićevim ljudima.

Naime, vojvođanski biznismen Mile Jerković, svedok u postupku protiv grupe Darka Šarića, pre više od godinu dana ispričao je na sudu kako je Štrbac imao informacije o tome da prisluškuju i prate njega i druge članove Šarićevog klana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track