Žandarm koji je pucao na utvare pušten kući

Lekari nisu zadržali aktera incidenta u centru Beograda

Žandarm koji je pucao na utvare pušten kući

Crna Hronika -
Iako su lekari u prvom trenutku verovali da žandarm ima duševni poremećaj, naknadnim ispitivanjima utvrđeno je da S. Š. nije bolestan i da je pucao najverovatnije u stanju opšteg premora i iscrpljenosti

BEOGRAD - Dijagnoza!Pripadnik Žandarmerije S. Š. (35), koji je prekjuče ispalio ceo šaržer na zgradu MUP u Ulici kneza Miloša, pušten je iz bolnice „Dr Laza Lazarević“, saznaje Kurir. Iako su lekari u prvom trenutku verovali da žandarm ima duševni poremećaj, naknadnim ispitivanjima utvrđeno je da S. Š. nije bolestan i da je pucao najverovatnije u stanju opšteg premora i iscrpljenosti. Psiholog Aleksandra Janković kaže da bi nadležni psihijatar morao da proceni radnu sposobnost S. Š.- Na taj način biće utvrđeno da li je on sposoban za rukovanje oružjem. Vrlo je važno da zbog njihove, ali i bezbednosti drugih, da policajci budu dobro procenjeni i da imaju redovne kontrole - kaže Jankovićeva i dodaje da iscrpljenost, kao što je slučaj kod S. Š., na kraju može da dovede do raznih poremećaja.Žandarm S. Š. je, inače, posle incidenta, ispričao kolegama da su mu se pričinjavale utvare i kovčezi, te da je pucao da se odbrani.(E. K.)

Mijailović: Novi preglediVeljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, kaže da će lekari naknadno utvrditi da li je S. Š. sposoban za nošenje i držanje oružja.- Pretpostavljam da će on biti upućen na dalje preglede - rekao je Mijailović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track