OVO JE MIŠA BANANA: Brodovima prevozio Šarićev kokain!

Kurir otkriva

OVO JE MIŠA BANANA: Brodovima prevozio Šarićev kokain!

Crna Hronika -
Rodoljub Radulović sprijateljio se s pljevaljskim narko-bosom nakon kupovine diskoteke „Municipijum“ u svom rodnom gradu Kotoru, a kasnije su zajedno ušli u posao s drogom

BEOGRAD - Čovek sa 100 lica!Razvojni put Rodoljuba Radulovića (64) zvanog Miša Banana, čoveka u vrhu narko-klana Darka Šarića, kako Kurir saznaje, počeo je 80-ih godina prošlog veka u Rusiji, i to uz pomoć „desne ruke“ tadašnjeg predsednika Borisa Jeljcina! Biznis je kasnije proširio, pa je kompanije otvarao i u Austriji, SAD, ali i Srbiji.Radio s naftom- Kad je otišao u Rusiju, upoznao je Ruslana Hazbulatova, u to vreme saradnika ruskog predsednika Borisa Jeljcina i drugog čoveka Ruske Federacije. Zahvaljujući ovom poznanstvu Radulović je počeo da dobija unosne poslove u građevini, a plaćali su mu naftom. Tako je počeo da širi i biznis s naftom, pa je za nekoliko godina uspeo da zgrne milione - otkriva izvor Kurira.Međutim, kako navodi, raskalašan život i politički sunovrat njegovog partnera i mecene Ruslana Hazbulatova ubrzo ga dovode do ivice bankrotstva, što ga je primoralo da se 2002. vrati u Srbiju. Kući se, navodno, vratio u velikim dugovima, ali je zbog svog šarma i inteligencije uspeo da ubedi poslovne partnere da je i dalje milioner, biznismen s velikim planovima.- U Italiji kupuje fabriku keramike i počinje izvoz u Rusiju. Istovremeno, kupuje i diskoteku „Municipijum“ u svom rodnom Kotoru. Tako i dolazi do poznanstva između njega, pokojnog Dragana Dudića Frica i Darka Šarića, a prijateljstvo ubrzo prerasta i u poslovnu saradnju - priča sagovornik Kurira. U tom periodu kad se upoznao sa odbeglim narko-bosom Radulović otpočinje i posao s bananama, koje uvozi iz Latinske Amerike.Trgovao bananama- Tada je u Srbiji osnovao firmu „Banana king“ i dobio nadimak Miša Banana. Budući da je u to vreme bio vlasnik nekoliko brodova, lako je pod maskom trgovine bananama, ali i šećerom i sojom, ušao u posao sa Šarićem. Tako je zauzeo svoje mesto u ovom poslu. Njegovi brodovi, osim namirnica, počeli su da transportuju i kokain, za čiju je nabavku bio zadužen Šarić - kaže on i objašnjava da je veza između dvojice odbeglih narko-bosova bio upravo ubijeni Dudić.

Nadimak dobio po svojoj firmi „Banana king“
Nadimak dobio po svojoj firmi „Banana king“

Devojka bežala s laptopomProtiv Rodoljuba Radulovića srpsko tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu zbog učestvovanja u švercu kokaina i raspisalo poternicu za njim.- Kad je čuo da mu preti hapšenje, Radulović je iz SAD pozvao svoju tadašnju devojku i rekao joj da njegov laptop iz stana skloni na drugu lokaciju. Ona je krenula kolima da to i učini, ali pošto je bila „pod merama“, presreli su je pripadnici bezbednosnih službi i oduzeli joj kompjuter - otkriva sagovornik iz istrage.

Bio u vezi sa Anom NikolićRodoljub Radulović, kako tvrde oni koji ga poznaju, poseduje izuzetnu socijalnu inteligenciju. Zahvaljujući tome, ali i komunikativnosti uspeo je da po povratku u Srbiju sklopi brojna poznanstva s bitnim ljudima iz sveta biznisa, politike ali i estrade. Godinama je, navodno, bio u vezi sa Anom Nikolić, koja mu je posle raskida posvetila pesmu „Mišo moj“, a pričalo se i da je posle nje bio blizak s Miom Borisavljević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track