HRABRI POLICAJCI: Pomislio sam da će nas ubiti

Sprečili pljačku

HRABRI POLICAJCI: Pomislio sam da će nas ubiti

Crna Hronika -
Nije bilo vremena za razmišljanje! Ispalio sam jedan hitac i on ga je okrznuo, priča za Kurir Dalibor Korolija, koji je sa svojim kolegom Nebojšom Vuksanovićem uhapsio naoružanog lopova

BEOGRAD - Heroji na delu!- Razbojnik mi je uperio pištolj u glavu! Gledali smo se oči u oči, nije reagovao ni kad sam mu rekao da sam policajac. Vikao sam mu: Baci oružje! Pomislio sam da će da puca i da nas ubije! Nije bilo vremena za razmišljanje. Ispalio sam jedan hitac i on ga je okrznuo. Sve se na kraju dobro završilo.Ovako je za Kurir započeo ispovest Dalibor Korolija (39), hrabri policajac koji je u sredu oko 20.30 zajedno s kolegom Nebojšom Vuksanovićem (39), sprečio dvojicu naoružanih razbojnika da opljačkaju market „Biljana“ u Ulici Ljube Vučkovića u Beogradu.- Nebojša i ja bili smo u zasedi. Učestale su pljačke u trafikama koje se nalaze nedaleko od marketa, pa je bilo pitanje vremena kad će razbojnici upasti u tu prodavnicu. Obojica smo bili u marketu. Osim nas, bile su tu i radnica i vlasnica. Sedeo sam iza pulta s mesnim prerađevinama, dok je Nebojša stajao nedaleko od kase - kaže Korolija.Njihove sumnje su se obistinile. U market su odjednom utrčali Bojan J. (25) i Filip J. (19), naoružani pištoljem i nožem.- Utrčali su i povikali: „Daj pare!“ Bojan J. je stao pored Dalibora i uperio mu pištolj u glavu. Odmah sam repetirao pištolj i prišao im. Sve se odigralo u sekundi! Čim je Bojan J. ranjen, savladali smo ih i priveli - kaže policajac Vuksanović.Bojan J. je i nakon što je ranjen u ruci držao pištolj.- Pritrčali smo razbojnicima i povikali: Lezite na pod! Poslušali su nas i rekli: „U redu je, predajemo se“ - kaže Vuksanović.Hrabri policajci kažu da se nijednog trenutka nisu uplašili.- To je naš posao. Znamo šta može da se desi u takvim situacijama i bili smo spremni. Razmišljali smo samo o tome kako da spasemo svoje živote i živote prodavačica. Srećni smo svaki put kad uspešno okončamo neku akciju - govore Dalibor i Nebojša u glas.

Razbojnik radnici „Biljane“ zaklao majku 2005. godine- Radnica marketa se mnogo potresla. Ponovo je preživela tragediju koja ju je zadesila 2005. godine. Tad joj je jedan razbojnik zaklao majku. Od toga joj je ostala strašna trauma za ceo život - kaže Nebojša Vuksanović.

Sprečio krađu torbe- Pre nekoliko dana video sam kako dvojica mladića na ulici pokušavaju jednoj ženi da otmu torbu. Odmah sam joj, zajedno s jednim sugrađaninom, pritrčao u pomoć. Zajedno smo sprečili krađu. Ovaj primer pokazuje da i dalje ima dobrih ljudi, koji se ne plaše da pomognu drugima - rekao je policajac Vuksanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track