NIŠ: Žanadarmi i policajci na poligrafu zbog eksplozije

Istraga eksplozije

NIŠ: Žanadarmi i policajci na poligrafu zbog eksplozije

Crna Hronika -
Povodom eksplozije u Knjaževačkoj ulici u Nišu poligrafski su ispitana dvojica policajaca zbog sumnji da su povezani sa ovim događajem, a na razgovor su pozvana čak i dvojica žandarma

NIŠ - Načelnik Odeljenja kriminalističke policije Policjske uprave u Nišu Dragan Bradić rekao je da policija intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja podmetanja eksploziva pod putnički automobil 27. januara u Knjaževačkoj ulici kada je jedna osoba poginula, a jedan lokal i više stanova oštećeno."Veliki broj ljudi je pozvan na razgovor, obavljen je veliki broj veštačenja, ali za sada nema opipljivih rezultata", kazao je Bradić na konferenciji za novinare.

Bradić je rekao da je razgovor obavljen i sa pojedinim pripadnicima policije i da su dvojica pripadnika podvrgnuti poligrafskom ispitivanju zbog izrečenih sumnji da su povezani sa tim događajem.

Niko neće biti zaštićen," kazao je Bradić i napomenuo da su na razgovor pozvana i dva pripadnika žandarmerije.On je kazao da se razgovaralo sa ljudima koji su na različite načine bili povezani sa poginulim, neki su s njim bili prijatelji iz detinjstva, neki su s njim igrali fudbal, neki su bili u poslovnim odnosima.

Bradić je rekao da je DNK analizom potvrđeno da je u eksploziji u Knjaževačkoj poginuo Đorđe Stojanović, kao i da policija raspolaže podatkom o kojoj vrsti eksloziva se radi koji je podmetnut pod automobil.

Govoreći o bezbednosti u Nišu, Bradić je rekao da Niš spada u bezbednije gradove u Srbiji i da je kriminalitet prošle godine bio manji za 13,6 odsto u odnosu na 2011. godinu.

"Ne postoji kriminalna grupa koja vlada ovim gradom", rekao je Bradić. Ilustrujući bezbednost u Nišu, on je rekao da i drugi parametri ukazuju na pad kriminaliteta i manji broj narušavanja javnog reda i mira prošle godine u odnosu na 2011. godinu.

"Prošle godine je na području Policijske uprave Niš bilo osam ubistava, četiri u Nišu i četiri u okolnim mestima", kazao je Bradić. Od toga su dva ubistva bila sa nepoznatim izvršiocima koji su naknadno otkriveni i procesuirani, napomenuo je on.

Bradić je rekao da je prošle godine zaplenjeno više od 40 kilograma narkotika i da je bilo ukupno 338 zaplena.On je potvrdio da radom Policijske uprave u Nišu sada koordinira pomoćnik direktora policija Srđan Grekulović iz Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja