PROKUPLJE: Pijan muž isterao ženu i decu iz kuće pa je zapalio
Foto: Milen Djordjevic

Tragedija

PROKUPLJE: Pijan muž isterao ženu i decu iz kuće pa je zapalio

Crna Hronika -
Pijani Goran Stolić po povratku iz nadnice napao ženu i petoro dece, isterao ih iz kuće, a zatim je zapalio

PROKUPLJE – U požaru koji je najverovatnije sam izazvao, u četvrtak uveče je izgorela porodična kuća Gorana Stolića (46) iz sela Donja Trnava kod Prokuplja. Stolić je smešten na psihijatrijsko odeljenje prokupačke bolnice a njegova supruga Danijela Matić (39) i petoro dece su noć proveli kod komšija.

Danijela kaže da je svemu prethodila svađa sa pijanim suprugom, nakon čega jeon nju i decu Nikolu (17), Nemanju (16), Draganu (15), Nenada (12) i Anđelu (11)isterao iz kuće, preteći da će da zapali kuću.

-Goran se pripit vratio iz nadnice i počeo da viće na mene i decu. Zatim je bacio ušporet mobilni telefon najstarijeg sina. Iako smo svi ćutali on nam je rekao da izađemo izkuće, jer će da je zapali. Otišli smo kod komšija nadajući se da će se smiriti-pričaDanijela i dodaje da ranije nisu imali porodičnih problema.

Međutim, Goran Stolić je ispunio svoju pretnju a Danijela je to shvatila kad ječula sirene vatrogasnih kola.-Istrčala sam napolje i videla kuću u plamenu. Izgorelo je sve što smo imali.Ostale su samo cigle-priča nesrećna žena grcajući u suzama.

Najstariji sin Nikola, koji pohađa treći razred Tehničke škole u Prokuplju, kaže dasu ostali bez ičega.-Ne znam kako ćemo ići u školu. Izgorele su nam knjige, pribor, sve..kaže dečaktihim glasom i dodaje da je njegova porodica uvek živela skromno i da često nisu imalisve što im treba, ali su se nekako snalazili.

Inače, Stolići spadaju u siromašnije porodice u selu. Živeli su od 16.000 dinarasocijalne pomoći i nadničenja. Predsednik Mesne zajednice Donja Trnava Igor Petrovićkaže da je zakazao zbor meštana i da se nada da će sakupiti nešto novca i da će pokušatida im nađu neki smeštaj.

Danijela Matić, (Foto: Milen Đorđević)
Danijela Matić, (Foto: Milen Đorđević)

Stolić sedeo na stepenicama dok mu je gorela kuća.

Komšija Dejan Petrović kaže da je vatra brzo progutala svu imevinu Stolića.-Gledao sam televizuju kad sam začuo oca kako u panici nešto viče. Istrčao samnapolje i video da vatra gori u svim prostorijama, dok je komšija Goran sedeo nastepenicama. Pritrčao sam i upitao gde su deca, plašeći se da nisu u kući ali on ništa nijeodgovorio. Ubrzo su stigli vatrogasci koji su sprečili da se vatra proširi na krov i susednekuće-priča Dejan Petrović.

Vodovod poslao pesak i cement porodici Stolić

Javno komunalno preduzeće „Gradski vodovod“ poslalo pesak i cement sedmočlanoj porodici Stolić iz Donje Trnave, čija je kuća prekjuče izgorela u požaru.- Poslali smo porodici Stolić kamion peska i kamion cementa – kaže Slaviša Atanacković, direktor JKP “Gradski vodovod” i uputio apel svima koji su u mogućnostzi da pomognu nesrećnoj porodici, kako bi što pre sanirali štetu i vratili se u svoju kuću.

Prema rečima direktora Atanackovića, iako se ovo preduzeće nalazi u teškoj situaciji, našlo je mogućnosti da pomogne ovoj unesrećenoj porodici.

- Moramo da se udružimo i onima kojima je teško pomognemo. Humanist i briga za ljude, koji preživljavaju teške trenutke, moraju da nam budu na prvom mestu, jer će oni tako lakše prebroditi teškoće u kojima su se našli – naglasio je Atanacković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track