Putari ukrali 104 poklopca sa šahtova!

Zbog njih je neko mogao da strada

Putari ukrali 104 poklopca sa šahtova!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Bezobrazluk!Protiv A. Č. i R. J., radnika JKP „Beograd put“, biće podneta krivična prijava zbog sumnje da su ukrali 104 poklopca za šahtove, čija se vrednost procenjuje na oko milion dinara!- A. Č. i R. J. sumnjiče se da su krali poklopce i slivnike u Novom Beogradu i Zemunu. Kako se pretpostavlja, oni su skidali poklopce sa šahtova, a potom ih tovarili u službeni kamion. Plen su odnosili do firme koja se bavi otkupom sekundarnih sirovina, a novac od prodaje međusobno su delili - kaže naš sagovornik.A. Č. i R. J. na teret se stavljaju krađe i ugrožavanje sigurnosti.- Najstrašnije je što je A. Č. i R. J. trebalo da brinu o bezbednosti ljudi, a svojim postupcima ugrozili su živote Beograđana. Evo, na primer, pre samo nekoliko dana Beograđanin Dane J. (37), koji inače ima velikih problema sa zdravljem, upao je otvoreni šaht dubok četiri metra u Novom Beogradu i teško se povredio. Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su upravo ova dvojica radnika „Beograd puta“ ukrala poklopac sa šahta u koji je Dane J. upao - rekao je sagovornik Kurira.

Krala i samohrana majkaTridesetšestogodišnja žena iz Bora, samohrana majka, uhapšena je u februaru prošle godine zbog sumnje da je 2011. i početkom 2012. ukrala najmanje 30 poklopaca sa šahtova. Prema rečima našeg izvora iz policije, reč je o nezaposlenoj majci troje dece.

Hronologija sličnih krađaFEBRUAR 2013 - Dane J. (37) povređen je kad je upao u šaht dubine oko četiri metra na Novom Beogradu.JANUAR 2012 - Elver Rašiti (48) iz Beograda prilikom pada u šaht dubok 80 centimetara, koji je bio prekriven vodom, udario je glavom u beton, onesvestio se i udavio.SEPTEMBAR 2009 - Žika R. (55), vozač autobusa, polomio je oba skočna zgloba kad je upao u otvoren šaht dubok 10 metara.AVGUST 2009 - Četvorogodišnji dečak upao je u šaht dubok osam metara u Ulici Milentija Popovića i povredio glavu i ruke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track