UDES: Vojnici se zakucali u zid kuće!

Jedna žrtva udesa kod Aleksinca

UDES: Vojnici se zakucali u zid kuće!

Crna Hronika -
Vladica Novković (31) poginuo je, za život njegove devojke Ivane Ž. lekari se još bore, a još dve osobe su povređene kad je vozač „sitroena“ Nenad N. (32) izgubio kontrolu nad vozilom

Aleksinac - Jeziv prizor!Pripadnik padobranske brigade Vojske Srbije Vladica Novković (31) iz Prćilovice kod Aleksinca je poginuo, a još tri osobe su teže i lakše povređene u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u noći između subote i nedelje dogodila kod sela Donja Trnava, na starom putu Niš-Aleksinac. Do udesa je došlo kad je „sitroen“ aleksinačkih registracija kojim je upravljao Nenad N. (32) iz Žitkovca kod Aleksinca, takođe pripadnik Vojske Srbije, u krivini izleteo s kolovoza, preleteo pedesetak metara, presekao stablo oraha starog nekoliko decenija, srušio pušnicu od cigala i na kraju se zakucao u kuću porodice Golubović! Od zadobijenih povreda Nov­ković je poginuo na licu mesta, a teško su povređeni njegova devojka Ivana Ž. (22) i vozač Nenad N., dok je saputnica Jelena R. (24) iz Aleksinca lakše povređena.Tragedija bi svakako bila veća da kuća u koju su kola udarila nije bila prazna!- Komšije su nam u nedelju ujutro javile šta se dogodilo. Ovo je strašno, ovako nešto dosad nisam video! U ovoj kući boravimo preko leta, a zimi smo u stanu u Nišu, pa niko od naših, srećom, nije stradao! Ispred kuće sam sazidao pušnicu za meso, koja je sada bukvalno sravnjena sa zemljom, a soba je zatrpana ciglama - kaže vlasnik kuće Milorad Golubović.Na mesto nesreće juče ujutro je stigla i Slavica, majka teško povređene Ivane, za čiji život se bore lekari.- Moja ćerka se dve godine zabavljala s Vladicom. Bila sam u bolnici, kažu da joj je izvađena slezina. U komi je, ali se lekari nadaju, a ja najviše, da će preživeti. Znam da su u subotu bili na nekoj svadbi, ništa više od toga ne znam - rekla je, očiju crvenih od plača, majka povređene Ivane.Istraga treba da utvrdi uzrok udesa, ali se pretpostavlja da je vozač zbog prebrze vožnje na klizavom kolovozu izgubio kontrolu nad „sitroenom“.Vladica je, kako saznajemo, živeo s majkom. Otac mu je umro pre nekoliko godina, a rođeni brat mu radi u inostranstvu.

Od kuće ostala ruševina
Od kuće ostala ruševina

Vlasnici kuće Milorad i Goran
Vlasnici kuće Milorad i Goran

Ivanina majka na mestu udesa; poslednja zajednička fotografija Ivane i Vladice, snimljena u subotu
Ivanina majka na mestu udesa; poslednja zajednička fotografija Ivane i Vladice, snimljena u subotu

Čudom preživeliU čišćenju prostora Miloradu pomaže sin Goran.- Sudeći po tragovima, mislim da je poginuo čovek koji je sedeo na zadnjem sedištu. Tu ima najviše krvi, a našli smo i vojničku uniformu. Čini mi se da su ga povređeni izvukli iz auta i položili na karton ispred garaže. Ovo je jezivo, pravo je čudo da nisu svi izginuli, pošto je auto potpuno smrskan - kaže Goran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja