Šarići oprali pola miliona evra preko Crnogorske komercijalne banke
Foto: Rojters

Podaci srpskog tužilaštva

Šarići oprali pola miliona evra preko Crnogorske komercijalne banke

Crna Hronika -
Taj novac nameravali da ulože u kupovinu nekretnina i lokala

PODGORICA - Specijalno tužilaštvo Srbije dostavilo je crnogorskim kolegama dokaze i podatke o tome da su braća Darko i Duško Šarić, pored ostalog, prali novac i preko Crnogorske komercijalne banke.

Kako se navodi, Šarići su preko te banke tokom 2009. godine oprali preko pola miliona evra, koje su nameravali da ulože u kupovinu nekretnina i lokala, objavio je podgorički list.

List navodi da je, osim Duška Šarića, u pranju novca zarađenog od prodaje kokaina učestvovalo još najmanje pet osoba iz Crne Gore, među kojima su Dragan Labudović i Nemanja Krstajić, koji se već nalaze u pritvoru u Beogradu.

Kod Labudovića je prilikom hapšenja pronađena veća svota novca koja je podignuta iz Crnogorske komercijalne banke u Podgorici.

On je, kako se navodi, tokom saslušanju potvrdio da mu je novac uplaćivan na računu Crnogorske komercijalne banke i da je te pare bez problema podizao.

List dodaje da su sredstva koja su uplaćivana preko crnogorskih banaka služila pripadnicima Šarićevog klana za kupovinu nekretnina, kako na primorju Crne Gore, tako i u zemljama okruženja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track