Pretučen i opljačkan gej socijalista Boris Milićević

Razbojništvo na Zvezdari

Pretučen i opljačkan gej socijalista Boris Milićević

Crna Hronika -
Boris Milićević, član GO SPS, upoznao se s dvojicom mladića i njihovim devojkama, a onda otišao s njima do stana na Zvezdari

BEOGRAD - Bruka!Nemanja S. (28) i Milan E. (20) uhapšeni su zbog sumnje da su u noći između srede i četvrtka napali Borisa Milićevića (39), osnivača Gej strejt alijanse i člana Glavnog odbora SPS! Mladići su, kako Kurir saznaje, nasrnuli na Milićevića u stanu u beogradskoj opštini Zvezdara, da bi ga potom naterali da odu do njegovog stana, gde su ga opljačkali.Susret u klubu- Milićević je u sredu uveče bio u jednom beogradskom klubu i pio piće. U istom kafiću bili su i Nemanja i Milan sa svojim devojkama. U jednom trenutku Milićević je, navodno, počeo da se nabacuje jednom od mladića - kaže izvor Kurira iz istrage.Nemanja S. i Milan E. razgovarali su s Milićevićem i ubedili ga da s njima i njihovim devojkama odu do stana na Zvezdari.- Ne sluteći šta ga čeka, Milićević je pristao i otišao do stana, u kojem živi jedna od devojaka privedenih mladića. Čim su ušli, počeli su da vređaju Milićevića. Vikali su: „Pederčino“, a pljuštale su i druge uvrede. Udarali su ga, a jedan od napadača ga je čak posekao nožem - kaže naš sagovornik.Nemanja S. i Milan E. su zatim pretnjama primorali Milićevića da ih odvede do njegovog stana.- Ukrali su mu laptop, dva mobilna telefona i 6.000 dinara. Napadači su potom otišli, a Milićević je ujutru slučaj prijavio policiji na Paliluli. Razbojnici su ubrzo identifikovani i privedeni - kaže izvor Kurira iz istrage.Lakše povređenMilićević je, kako saznajemo, lakše povređen i odbio je da ode na lekarski pregled. Reporteri Kurira pokušali su juče da stupe u kontakt s Borisom Milićevićem kako bi proverili informacije do kojih su došli i saslušali njegovu stranu priče. Međutim, iako se oglašavao na društvenim mrežama, broj njegovog mobilnog telefona poznat redakciji bio je nedostupan do zaključenja ovog izdanja Kurira.

 Posle napada Milićević se oglasio na tviteru
Posle napada Milićević se oglasio na tviteru

Hronologija napada na gej aktiviste♦ 28. decembar 2000 - Dejan Nebrigić, predsednik udruženja Arkadija, nađen je mrtav u svom stanu u Pančevu. Za njegovo ubistvo osumnjičen je Milan L., koji je Nebrigića nakon svađe zadavio kablom od kompjutera. ♦ 1. novembar 2011 - Gej mladić I. J. (23) brutalno je pretučen u Novom Sadu i ostavljen da bez svesti leži na ulici. Nepoznati napadači su nakon prebijanja pobegli.♦ 8. septembar 2012 - Šestorica mladića uz psovke pretukla mesarskim čekićem gej mladića V. M. (25) u parku u Fruškogorskoj ulici u Beogradu i nanela mu teške povrede.♦ 12. septembar 2012 - Petorica mladića iz Smedereva pretukla su N. K. (22) iz Beograda i S. M. (23) iz Kraljeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja