Osuđena dva policajca na Kosovu

Euleks sud

Osuđena dva policajca na Kosovu

Crna Hronika -
Optužnica je šestoro optuženih, svi policajci, teretila za zloupotrebu službene dužnosti zbog prosleđivanja informacija svedoku saradniku o putevima koje je trebalo da koristi za svoje delatnosti nezakonitog transporta i o lokacijama policijskih kontrolnih punktova

KOSOVSKA MITROVICA - Sudsko veće Euleksovih sudija u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici proglasilo je dvojicu policajaca krivim za krivična dela koja se odnose na korupciju. Sudsko veće je Avnija Šutija proglasilo krivim za krivično delo zloupotrebe službene dužnosti i ovlašćenja i osudilo ga na zatvorsku kaznu u trajanju od pet meseci. Šuti je oslobođen optužbe za krivično delo primanja mita.

Nazmi Poterćoi je takođe proglašen krivim za krivično delo zloupotrebe službene dužnosti ili ovlašćenja i primanja mita i osuđen je na ukupnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva meseca. Kako je saopšteno iz Euleksa, kazna je ovoj dvojici policajaca odložena za verifikacioni period od dve godine.

Optuženi Naser Damati, Besim Smajlji, Kemajlj Hoti i Haljit Fazljiu nisu proglašeni krivim i oslobođeni su svih optužbi. Optužnica je šestoro optuženih, svi policajci, teretila za zloupotrebu službene dužnosti zbog prosleđivanja informacija svedoku saradniku o putevima koje je trebalo da koristi za svoje delatnosti nezakonitog transporta i o lokacijama policijskih kontrolnih punktova.

U optužnici je bilo navedeno i da su u određenim prilikama neki od optuženih, kada su se nalazili na kontrolnim punktovima, lično dozvoljavali svedoku saradniku da prođe s krijumčarenom robom. Istragu u ovom predmetu vodi specijalni tužilac iz Euleksa u Kancelariji specijalnog tužioca Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track