CG specijalci češljaju Bar

Posle ubistva braće Gojačanin

CG specijalci češljaju Bar

Crna Hronika -
Posebna jedinica policije će pojačati kontrolu bezbednosno interesantnih osoba u Baru i pojačati preventivne mere koje bi sprečile krivična dela i prekršaje

PODGORICA - Crnogorska policija uputila je u Bar posebnu jedinicu čiji je zadatak da pojača preventivne mere radi sprečavanja krivičnih dela posle ubistva dvojice braće Gojačanin u tom gradu.

Braću Gojačanin je prošlog petka u jednom barskom kafiću ubio Sćepan Bujić (21), za koga je saopšteno da je odranije poznat po krivičnim delima.

Javnost je zbog toga snažno protestovala, a policija je priznala da su građani s pravom izgubili poverenje u snage reda. Na protestima u više crnogorskih gradova zahtevano je da se sa ulice sklone kriminalci za koje se sumnja da mogu da počine ubistva.

Direktor Uprave policije Crne Gore Božidar Vuksanović stoga je najavio da će posebna jedinica policije, u saradnji s pravosudnim organima, pojačati kontrolu bezbednosno interesantnih osoba u Baru i pojačati preventivne mere koje bi sprečile krivična dela i prekršaje.

Potpredsednik Vlade Crne Gore i ministar pravde Duško Marković je u posebnom saopštenju poručio javnosti da su pucnji u Dejana i Ljubomira Gojačanina pucnji u državu i da će državni organi "u narednim danima" preduzeti sve da se slična tragedija više nikad ne dogodi.

Protesti građana Bara zbog ubistva braće Gojačanin i dalje traju, a pokrenuto je i potpisivanje peticije sa zahtevom da se jednoj barskoj ulici da njihovo ime.

Protest građana u Baru (Arhivska fotografija)
Protest građana u Baru (Arhivska fotografija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track