DIPLOMA NA PROVERI : Nurić povučen iz nastave
Foto: Youtub

Falsifikator

DIPLOMA NA PROVERI : Nurić povučen iz nastave

Crna Hronika -
Sva dokumentacija koju je predao Šaban Nurić kako bi mogao da predaje na privatnim univerzitetima u Srbiji predata je prosvetnoj inspekciji Ministarstva prosvete, a Nurić će biti povučen iz nastave

BEOGRAD - Profesor Šaban Nurić u čiju se diplomu, kako pišu pojedini mediji, sumnja, neće predavati na čačanskoj Akademiji za poslovnu ekonomiju do okončanja postupka provere njegove diplome.

Kako je rekao vlasnik Akademije Dušan Petrović, prof. Nurić predavao je Poslovno pravo, angažovan je tek od ove godine, ali će biti povučen iz nastave.

Banjalučki mediji pisali su da je ovaj profesor uspeo da prevari desetine privatnih univerziteta u BiH, Hrvatskoj i Srbiji na kojima predaje, iako je diploma jednog od najuglednijih američkih univerziteta Mičigen Stejt Juniversiti, koju je imao - lažna.

U Republičkoj prosvetnoj inspekciji je rečeno da će biti ispitani svi navodi iz medija kao i validnost profesorove diplome.

Petrović ističe da je prof. Nurić prilikom angažovanja na Akademiji predao desetak "papira", kao i nostrifikovanu diplomu Ministarstva prosvete Republike Srpske.

"Mi nemamo razlog da sumnjamo u organe koji su overili diplomu", rekao je Petrović, navodeći da mu je sve ovo simptomatično i da neko želi da "nanese štetu Akademiji".

On je istakao da je svu dokumentaciju o profesoru Nuriću predao Republičkoj prosvetnoj inspekciji pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Banjalučki mediji prenose da će sve diplome i svi položeni ispiti koje je držao Šaban Nurić iz Gračanice, čija se diploma dovodi u pitanje, biće poništeni, a da su uprave univerziteta na kojima je Nurić predavao zapretile tužbama, ukoliko dođe do toga.

Nurić je uspeo da prevari čak i Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske (RS), koje mu je priznalo diplomu doktora ustavnog prava, napisale su Nezavisne, kojima je Nurić rekao da se radi o nesporazumu.

U Ministarstvu prosvete i kulture RS, koje je Nuriću u aprilu 2009. godine izdalo rešenje o nostrifikaciji diplome doktora međunarodnog prava američkog Univerziteta Mičigen, nisu mogli službeno da potvrde autentičnost diplome, jer su, kako su istakli, provere još u toku.

Međutim, rečeno je da će ispiti i diplome biti poništeni ako se ustanovi da je Nurić svoju diplomu falsifikovao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track