KRIJE SE OD POLICIJE: Uroš Mišić nije došao jer se plaši?!

Posle prebijanja marinaca u Plastiku

KRIJE SE OD POLICIJE: Uroš Mišić nije došao jer se plaši?!

Crna Hronika -
Advokat Ognjen Radić rekao je da Mišić nije došao u policiju zbog mediske hajke kojoj je izložen već nekoliko dana i da je danas dobio obaveštenje da njegov klijent treba da se sasluša i kao osumnjičeni

BEOGRAD - Uroš Mišić (25), navijač Crvene zvezde, nije se pojavio na saslušanju u policiji u vezi sa incidentom koji se dogodio u noći između srede i četvrtka u beogradskom klubu „Plastik, saznaje Kurir. Međutim, policija je saslušala njegovu rođenu sestru povodom navijačke baklje koja je pronađena u njenom stanu.

Podsetimo, tada su u tuči sa četvoricom mladića lakše povređeni marinci Moler Džefri Artur (25) i Garsija Huan Enrike (27), radnici obezbeđenja američke ambasade u Beogradu.Borivoje Borović, Mišićev advokat, prethodno je rekao da je njegov klijent pozvan na saslušanje u svojstvu građanina i da će se odazvati tom pozivu.

"Uroš Mišić nije izvršio ovo krivično delo i bilo bi logično da se pojavio, ali on se uplašio. Napravljena je veštačka histerija koju su stvorili mediji i određeni nadležni organi, i mi smo odlučili da sačekamo pogodniji trenutak da se on pojavi", kazao je Borović.

On je potvrdio da je Mišić dobio poziv za saslušanje, odnosno da je "policija danima uručivala pozive na više adresa - kao da je on osoba sa poternice". Borović je rekao da je Mišić na suđenju u Crnoj Gori, zbog čega je u policiju otišao njegov saradnik iz advokatske kancelarije.

Advokat Ognjen Radić rekao je da Mišić danas nije došao u policiju zbog mediske hajke kojoj je kako je naveo izložen već nekoliko dana."Danas smo dobili obaveštenje da on treba da se sasluša i kao osumnjičeni, što će on učniti u prisustvu svog izabranog branioca Borivoja Borovića, jer insistira da bude sa svojim braniocem ovde (u policiji)", prerecizirao je Radić.On je napomenuo da ostali učesnici tuče u klubu "Plastik" nisu saslušani, ali da je iskaz policiji dala Uroševa setra jer je u stanu njenog dečka pronađena navijačka baklja prilikom "upada" policije u njihov stan u subotu.

Mišić je nedavno u klubu "Plastik" učestvovao u tuči u kojoj je jedan američki marinac, službenik Ambasade SAD u Beogradu, udaren flašom u glavu. Mišić koji je septembra 2008. godine osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva policajca Nebojše Trajkovića na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Hajduk 2007. godine. Kazna mu je potom prepolovljena i on je 4. decembra prošle godine pušten iz zatvora jer je ispunio uslove iz Zakona o amnestiji. Vrhovni kasacioni sud je marta prošle godine potvrdio pravosnažnu presudu kojom je Mišić osuđen na pet i po godina, jer je upaljenom bakljom napao policajca na fudbalskoj utakmici i naneo mu teške telesne povrede. Mišić je zatvorsku kaznu prvo izdržavao u Valjevu, a kasnije u Zabeli, kod Požarevca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja