Pukovnik u pritvoru zbog malverzacija

Afera Vojno-građevinski centar

Pukovnik u pritvoru zbog malverzacija

Crna Hronika -
Istražni sudija Višeg suda posle saslušanja odredio je pritvor bivšem načelniku Vojno-građevinskog centra "Beograd", pukovniku Miroljubu Nikoliću i načelnici jedonog od odeljenja u tom centru Gordani Jokić zbog malverzacija

BEOGRAD - Istražni sudija Višeg suda u Beogradu odredio je nakon saslušanja pritvor do mesec dana bivšem načelniku Vojno-građevinskog centra "Beograd", pukovniku Miroljubu Nikoliću i načelniku Odeljenja za upravljanje nepokretnostima u tom centru Gordani Jokić i pokrenuo istragu protiv njih zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Istraga je pokrenuta i protiv načelnika Prvog odeljenja Direkcije za imovinsko-pravne poslove Milice Popović, ali je ona posle saslušanja puštena da se brani sa slobode, rekla je portparol suda Dušica Ristić.

Nikoliću i Jokićevoj pritvor je određen zbog bojazni da bi u toku istrage mogli da utiču na svedoke, kao i da bi mogli da ponove kritivčno delo, precizirala je Ristić.

Ona je dodala da je zahtevom za sprovođenje istrage Višeg tužilaštva u Beogradu obuhvaćeno još pet osumnjičenih, ali da će oni biti procesuirani u redovonom krivičnom postupku (biće pozvani na saslušanje, jer nisu hapšeni i privođeni u sud).

Ostali osumnjičeni su zaposleni u Ministarstvu odbrane Zdenka Benac, Mila Tomašević, Tanja Milić, Ljubiša Kostić i Petra Jovanović.

Vojna policija je podnela Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv svih osam osumnjičenih.

Oni se sumnjiče da su iskorišćavanjem službenog položaja u Vojno-građevinskom centru "Beograd", Uprave za infrastrukturu Ministarstva odbrane, pribavili protivpravnu imovinsku korist jednom od osumnjičenih, saopštilo je juče Ministarstvo odbrane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track