Joksoviću opomena od Miše Banane?
Foto: Kurir

Istraga eksplozije u Beogradu

Joksoviću opomena od Miše Banane?

Crna Hronika -
Svedok-saradnik Nebojša Joksović trebalo bi uskoro da svedoči na suđenju Rodoljubu Raduloviću, kaže izvor Kurira
1 / 3 Foto: Kurir

BEOGRAD - Prebačen na novu lokaciju!Nebojši Joksoviću (40), svedoku-saradniku u postupku protiv Darka Šarića, pojačano je policijsko obezbeđenje posle preksinoćnjeg bombaškog napada na štampariju BMG-NM u Žarkovu, čiji je Joksović suvlasnik! Joksović je juče oko podne u pratnji policije doveden do štamparije, posle čega je prebačen na novu sigurnu lokaciju, poznatu samo malom broju ljudi koji brinu o njegovoj bezbednosti.- Uz njega i njegovu porodicu puna 24 sata dežura dvadesetak najobučenijih specijalaca. Joksović je otkrio mnogo toga o Šarićevim poslovima i zbog toga mora da bude pod najvećim mogućim bezbednosnim merama. Njemu je nemoguće prići, a svaki napad na njegovu imovinu shvatamo vrlo ozbiljno - kaže izvor Kurira.Istraga bombaškog napada na Joksovićevu štampariju ide u dva pravca i ne isključuje se mogućnost da je napad povezan s početkom suđenja Rodoljubu Raduloviću zvanom Miša Banana, tokom kog će Joksović verovatno ponovo biti saslušavan u svojstvu svedoka-saradnika.- Joksović je otkrio mnogo toga što istražnim organima pre njegovog svedočenja nije bilo poznato, uključujući i Šarićevu povezanost s pojedinim biznismenima. Joksović je bio u kontaktu i sa Šarićem i sa Radulovićem, a u stanu u Beogradu, koji je koristio Radulović, osim brojeva telefona Darka i Duška Šarića, nađen je i broj Nebojše Joksovića - kaže izvor iz istrage.Interesantno je, kako navodi, da se bombaški napad dogodio samo nekoliko dana pošto su u Specijalni sud u Beogradu stigli dokazi iz Italije, koji potkrepljuju iskaz svedoka-saradnika o pokušaju šverca 235 kilograma kokaina, zaplenjenog u januaru 2009. u blizini Pize.

I Joksin partner na optuženičkoj klupiKako Kurir saznaje, Nebojša Joksović suvlasnik je štamparija BMG zajedno sa Milošem Nikolićem (34), takođe optuženim da je pripadnik klana odbeglog narko-bosa Darka Šarića.- Joksović je 2008. kupio 38,31 odsto udela u kompaniji BMG. Ovu štampariju, čija je imovina procenjena na preko tri miliona evra, osnovao je 1990. godine Dragiša Nikolić, otac Miloša Nikolića. Miloš je optužen da je, nakon što su počela hapšenja, dva dana skrivao Joksovića, te je priveden zajedno sa njim - priča za Kurir izvor iz istrage.Miloš Nikolić je vlasnik druge kompanije, „MN štamparija“, osnovane 2005, u kojoj je Joksović direktor, a kroz nju drži i 21,51 odsto vlasništva u BMG-NM štampariji.

Nerasvetljeni napadi na Joksovićevu imovinu♦ septembar 2010 - pod nerazjašnjenim okolnostima izbio je požar u štampariji♦ maj 2011 - na štampariju ispaljena tri projektila iz „zolje“♦ jun 2011 - Joksovićev kafić „Prinćipesa“ gotovo je uništen u eksploziji♦ jul 2012 - u eksploziji bombe postavljene pod automobil poginuo je Nebojšin rođak Radojica Joksović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track