Rušio Asada: Mladić iz Bujanovca poginuo u Siriji
Foto: Reuters

Rušio Asada: Mladić iz Bujanovca poginuo u Siriji

Crna Hronika -
Muaz Ahmeti (23) iz sela Veliki Bujanovac koji se priključio pobunjenicima u Siriji poginuo je u borbi i u prošli petak sahranjen u ovoj zemlji

BEOGRAD – Mladić Muaz Ahmeti ( 23) iz sela Veliki Bujanovac poginuo je kao dobrovoljac u ratnom sukobu u Siriji gde se borio na strani pobunjenika u „svetom ratu“.Muaz koji je inače studirao na kairskom univerzitetu priključio se kao dobrovoljac, pobunjenicima, koji se već pune dve godine bore protiv snaga Bašara al Asada, ali niko nije saopštio kako je i kada Muaz zapravo poginuo, osim što je navedeno da je sahranjen prošlog petka u ovoj zemlji.

Sajt Bujanoci.net objavio je da je kuća porodice Ahmeti otvorena za sve one koji dolaze da izjave saučešće zbog Muazove pogibije, kao i da se već okupio veliki broj prijatelja i rođaka da ožale njegovu mučeničku smrt.

Neki Prištinski mediji su još pre nekoliko meseci objavili informaciju da se najmanje dve grupe Albanaca” bore na strain sirijskih pobunjenika protiv bezbednosnih snaga Bašara al Asada.

Spominje se cifra od oko 100 mladića koji su sa Kosova I Metohije otišli u “ Sveti rat” u Siriji, a priča u javnost je procurila posle pogibije Namana Demolija iz Prištine.Informaciju za list Koha o albanskim dobrovoljcima u Siriji dao je fotoreporter Vedat Džumšitija koji se sretao dve grupe Albanaca od po desetak dobro naoružanih pripadnika koje su držale pod kontrolom određenu teritoriju Sirije.

Zvaničnici u Prištini ne govore o učešću kosovskih Albanaca u sukobu u Siriji, dok policijski izvori navode da imaju informaciju da je negde oko stotinu osoba sa Kosova otišlo u Siriju i stalo na stranu sirijskih pobunjenika.

Naman Demoli iz Prištine bio je prvi dobrovoljac sa Balkana koji je poginuo u nekom od sukoba na Bliskom istoku i severu Afrike. On je tamo otišao da bi se borio protiv režima predsednika Bašara el Asada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja