Joksina štamparija razneta sa pola kilograma eksploziva

Novi detalji napada na objekat svedoka-saradnika

Joksina štamparija razneta sa pola kilograma eksploziva

Crna Hronika -
Izvor Kurira: Napadač na krov štamparije postavio razorni eksploziv, koji je daljinski aktivirao

BEOGRAD - Veze s Bananom i Šarićem!Policija i dalje traga za osobom koja je učestvovala u bombaškom napadu na štampariju BMG-NM u Žarkovu, čiji je suvlasnik Nebojša Joksović (40), svedok-saradnik u postupku protiv odbeglog narko-bosa Darka Šarića (43).Iako je prva informacija bila da je napadač ispalio „zolju“ na Joksovićevu štampariju, uviđaj je pokazao da je štamparija uništena sa oko pola kilograma eksploziva!- Još utvrđujemo o kom eksplozivu se radi. Zasad je izvesno da je na krovu štamparije postavljeno između 300 i 500 grama eksploziva, koji je daljinski aktiviran kad se napadač našao na sigurnoj udaljenosti - kaže izvor Kurira blizak istrazi.Počinioci i motivi napada i dalje su nepoznati, ali policija ne isključuje mogućnost da je ovo opomena Rodoljuba Radulovića zvanog Miša Banana, bliskog Šarićevog saradnika, pred početak suđenja na kome će najverovatnije Joksović biti saslušan u svojstvu svedoka-saradnika.- Proveravamo sve mogućnosti, kao i opciju da iza napada eventualno stoji vlasnik jedne beogradske menjačnice. Dobili smo informaciju da taj vlasnik menjačnice navodno pere novac za Šarića i da je blizak Radulovićev prijatelj, kao i da je možda baš on organizovao napad u ime ljudi s kojima sarađuje - kaže izvor Kurira iz policije.Naš sagovornik dodaje da je bombaški napad na Joksovićevu štampariju bila samo opomena i da namera napadača nije bila da nekog povredi.- U poslednje vreme Joksoviću poslovi slabo idu, čak je zapao i u dugove, pa proveravamo da li je eventualno zbog toga bio upozoren bombom - kaže izvor Kurira.(E. K.)

Rodoljub Radulović
Rodoljub Radulović

Šteta od požaraNa štampariji je pričinjena velika materijalna šteta, i to zbog požara koji je izbio posle eksplozije.- Eksplozija je oštetila krov, ali je ubrzo buknula vatra. Izgorela je unutrašnjost te zgrade. Uskoro bi trebalo da bude procenjena šteta - kaže izvor Kurira iz istrage.

Napadač na krovuPrema rečima izvora Kurira iz istrage, napadač se najpre popeo na krov susedne zgrade, a onda ušao u štampariju.- Na krovu je postavio eksploziv, a kad je odmakao na bezbednu lokaciju, daljinskim je aktivirao napravu - kaže naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track