Ceca nudi nagodbu, čeka se odgovor tužioca
Foto: Nemanja Pancic

Ceca nudi nagodbu, čeka se odgovor tužioca

Crna Hronika -
Ražnatovićeva i Ocokoljić ponudili su da novac koji bi im sud propisao uplate u humanitarne svrhe kako im ne bi bilo suđeno
1 / 11 Foto: Nemanja Pancic

BEOGRAD - Svetlana - Ceca Ražnatović došla je danas u Palatu pravde na nastavak suđenja zbog optužbi da je sa zetom Predragom Ocokoljićem pretila direktoru FK "Mladi proleter" Aleksandru Olareviću 2007. godine.

Popularna pevačica u Prvi osnovni sud je došla odevena u bundu sa naočarima za sunce. Pred sudom u Savskoj dočekalo ju je i pozdravilo nekoliko obožavalaca.

Advokat Miša Petrovski, advokat Ražnatovićeve, dostavio je sudu, u pisanoj formi, inicijativu za odlaganje krivičnog gonjenja, odnosno primenu načela oprotuniteta - na ovaj način, Ražnatovićeva i Ocokoljić bi uplatili izvesnu sumu novca, koju sud propisuje, u humanitarne svrhe, kako im ne bi bilo suđeno, a njihova imena bi bila izbrisana iz krivične evidencije.

Zamenik tužioca najavio da će razmotriti spisak predmeta i eventualno pregovarati sa okrivljenima o ovom predlogu.Po izlasku iz sudnice, Cecu su dočekali brojni obožavaoci koji su joj poklonili plišane igrače i cveće. Popularna pevačica se slikala sa svojim fanovima i podelila im autograme.

Ražnatovićeva i Ocokoljić terete se za krivično delo nasilničko ponašanje, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Oboje su na početku suđenja u decembru prošle godine negirali da su pretili Olareviću i da je između njih došlo do bilo kakvog fizičkog obračuna.

Olarević je rekao da ne želi da krivično goni pevačicu i da ne želi odštetu za "lake telesne povrede", koje tvrdi da je zadobio od Ocokoljićevog šamara ističući da mu je žao što je do incidenta ikada došlo.

Ražnatovićeva tvrdi da su ona i njen zet kao legitimni predstavnici FK "Obilić" tada došli u klub da Olareviću uruče rešenje Ministarstva sporta od 15. maja 2007. o povraćaju u pređašnje stanje. Prema tom rešenju koje je Olarević odbijao da primi zvaničnim putem, FK "Mladi Proleter" dolazi u ingerenciju FK "Obilić", kao "Mladi Obilić", a on mora da momentalno napusti klub.

Optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva, folk pevačici i Ocokoljiću se na teret stavlja da su 18. juna 2007. godine, ispred upravne zgrade FK "Mladi proleter", grubo vređali, a potom i naneli lake telesne povrede Olareviću, direktoru kluba. Ražnatovićeva i njen zet su, prema navodima optužnog predloga, tog dana došli do upravne zgrade FK "Mladi proleter" i pozvali Olarevića da izađe napolje, a kada je on to uradio, folk pevačica je počela da ga vređa, oslovljavajući ga pogrdnim imenima.

Posle verbalnog napada Ražnatovićeve, Ocokoljić je fizički nasrnuo na direktora "Mladog proletera", udarivši ga pesnicom u desnu stranu lica.

Ražnatovićeva je u februaru izdržala kaznu od godinu dana kućnog zatvora na koju je bila osuđena zbog protivpravnog prisvajanja dela novca od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove dok je bila predsednik tog kluba 2000. godine, i nedozvoljenog držanja 11 pištolja.

U oktobru joj se nastavlja suđenje po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine koji tvrdi da mu pevačica duguje 116.000 evra, koje je pozajmio njenom pokojnom suprugu Željku Ražnatoviću Arkanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track