PAO SURČINAC: Počelo hapšenje Đilasove ekipe!

Borba protiv korupcije

PAO SURČINAC: Počelo hapšenje Đilasove ekipe!

Crna Hronika -
Vojislav Janošević (67), bivši predsednik opštine Surčin i funkcioner DS, krio se u bašti kako bi izbegao privođenje

BEOGRAD - Dolijao!Vojislav Janošević (67), funkcioner Demokratske stranke i bivši predsednik Gradske opštine (GO) Surčin, uhapšen je juče zbog sumnje da je zloupotrebom položaja prilikom izgradnje vodovoda i kanalizacije oštetio tu opštinu za više od 27 miliona dinara! Osim Janoševića, privedeni su Gvozden Radivojčević (57), Jovan Milivojević (40), Rade Spasić (68) i Svetlana Spasenović (49), dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćen i Dejan Radojević (40).- Policajci su rano ujutru pozvonili na vrata Janoševićeve kuće. Pojavila se njegova supruga i rekla da njen muž nije kod kuće. Međutim, ubrzo se ispostavilo da je lagala. Policajci su u bašti našli Janoševića, pretpostavljamo da je pokušao da se sakrije ili da pobegne kako bi izbegao privođenje - kaže izvor Kurira iz istrage.Janošević je, kako je već pisao Kurir, 6. juna 2011. u ime Opštine Surčin, čiji je bio predsednik, zaključio ugovor o izgradnji kanalizacione mreže s preduzećem „Komgradnja“. Ugovor je bio vredan 112.878.275 dinara.- Potom je Ugovorom o ustupanju od 20. jula 2011. ugovorne obaveze sa Opštine Surčin preneo na Javno preduzeće „Surčin“. Nakon toga Janošević je overio osam lažnih preseka stanja, koje su sačinili Radivojčević, Radojević i Svetlana Spasenović zajedno s Milivojevićem i Spasićem, i odobrio njihovo plaćanje u iznosu od 43.703.081 dinar - kaže naš sagovornik.Janošević je, međutim, znao da radovi nisu obavljeni u navedenom obimu, kao i da je plaćanje obavljeno suprotno ugovoru.- Stvarna vrednost tih radova bila je 16.501.085 dinara. Na taj način firma „Komgradnja“ prisvojila je 27.201.996 dinara, dok je za isti iznos oštećena Opština Surčin - kaže izvor Kurira.

Vojislav Janošević
Vojislav Janošević

DS: Istragama nek se bave nadležni organiBeogradski odbor Demokratske stranke smatra da je neophodno da se što pre „ukine atmosfera zastrašivanja“ i da se istragama bave nadležni organi, „a ne tabloidi“.- Gradski odbor je zabrinut zbog činjenice da se po istoj matrici po kojoj se već mesecima u pojedinim tabloidima najavljuju istrage i hapšenja presuđuje i optužuje bez dokaza, kao što je na isti način, medijskim tekstovima, najavljeno hapšenje Janoševića - saopšteno je iz Gradskog odbora DS.

Lista uhapšenih- Vojislav Janošević, bivši predsednik GO Surčin- Gvozden Radivojčević, direktor preduzeća „Komgradnja“- Jovan Milivojević, bivši direktor JP „Surčin“- Rade Spasić, nadzorni organ GO Surčin- Svetlana Spasenović, rukovodilac radova preduzeća „Komgradnja“

Imovina1. Klanica u porodičnom domaćinstvu - 2,5 miliona evra2. Kuća na Kipru - 3 miliona evra3. Silosi s mlinom - 2 miliona evra4. Zgrada KUD „Diogen“ - 500.000 evra5. 40 lokala - 2 miliona evra6. 200 hektara zemlje - 12 miliona evra7. Firme „Diogen“ i „Ambar“ - 2 miliona evra8. Četiri mesare - 400.000 evra9. Stan u Češkoj - 1,25 miliona evra10. Dom kulture - 7 miliona evra

Đilasove posete Surčinu29. april 2012 - Dragan Đilas je u Surčinu izjavio da je prethodnih godina ta opština dosta izgrađena i da će se tek razvijati! Vojislav Janošević ga je obavestio da je „urađeno više od 300 projekata“.28. mart 2012 - Đilas je simbolično označio početak rada kanalizacione mreže u Surčinu. Gradski odbor DS tada je saopštio da je vrednost radova 350 miliona dinara.1. jun 2012 - Đilas ponovo dolazi u Surčin, gde se vodila polemika o tome koje stranke će formirati vlast u opštini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track