Vujačić: Popio sam dva špricera, nisam video biciklistu!

Suđenje bivšem čelniku Srbijagasa za ubistvo

Vujačić: Popio sam dva špricera, nisam video biciklistu!

Crna Hronika -
Veštak dr Šandor Takač tvrdi da je Vujačić morao da popije litar i po belog vina da bi imao 1,94 promila

NOVI SAD - Uhvaćen u laži!Iako je Radoslav Vujačić, bivši zamenik generalnog direktora „Srbijagasa“, tvrdio da je 22. avgusta 2010, pre nego što je automobilom udario i ubio Milana Lutovca (15), popio samo dva špricera, sudski veštak je utvrdio da je, sudeći po količini alkohola u krvi, popio najmanje 14 decilitara belog vina!- Ne mogu da se izjasnim da li sam kriv za delo koje mi se stavlja na teret, ali pokušaću da iznesem svoju odbranu. Bio sam tog dana na večeri kod prijatelja. Popio sam dve čaše špricera. Očekivao sam da će mi supruga doći i da će ona voziti kad se budemo vraćali. Medutim, javila se da neće doći i ja sam seo za volan. Nisam video biciklistu ispred sebe, primetio sam ga pred udarac. Oborenom dečaku nisam prilazio, bilo mi je teško - rekao je juče Vujačić na glavnom pretresu, koji je juče, posle dve i po godine i sedam pokušaja, napokon održan!S druge strane, veštak dr Šandor Takač opovrgao je Vujačićevu odbranu!- Njemu je te noći dvaput uzimana krv. Utvrđeno je da je imao 1,94 promila alkohola u krvi, što znači da je popio najmanje 14 decilitara belog vina u špriceru - rekao je dr Takač.Vujačić je pokušao da pridobije simpatije sudskog veća i tvrdnjom da je Zoranu Lutovcu, ocu ubijenog dečaka, izjavio saučešće. Zoran, međutim, za Kurir tvrdi da to nije tačno!- Vujačić mi se nikad nije javio, i ne treba ni da mi se javlja. Ne želim da čujem za njega - rekao je Zoran u nedavnom razgovoru za Kurir.Saobraćajci koji su kobne večeri radili uviđaj izjavili su da im je rečeno da je Vujačićev automobil i dečakov bicikl pomerala neka žena.

Milan Lutovac
Milan Lutovac

Automobil kojim je Vujačić pregazio dečaka
Automobil kojim je Vujačić pregazio dečaka

Vozio 83 kilometra na satNesreća u kojoj je stradao Milan dogodila se u Podunavskoj ulici u novosadskom naselju Kamenjar. Dečaka je, dok je vozio bicikl, „audijem A4“ otpozadi udario Vujačić, a utvrđeno je da se vozilo kretalo brzinom od 83 kilometra na sat.

U pritvoru zbog AzotareRadoslav Vujačić, bivši predsednik UO „Azotare“ iz Pančeva i zamenik direktora „Srbijagasa“, u Viši sud je juče priveden iz pritvora, u kom je od novembra prošle godine. Uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u nezakonitoj prodaji 70.000 tona regresiranog mineralnog đubriva, čime je budžet Srbije oštećen za više od 4,5 miliona evra. U okviru istrage povodom afere „Azotara“, osim Vujačića, uhapšeni su i Saša Dragin, bivši ministar poljoprivrede, zatim Zvonko Nikezić, vlasnik konsultantske kuće „CES Mekon“ i prijatelj bivšeg premijera Srbije Mirka Cvetkovića, kao i još osam ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track