UHAPŠENI MONSTRUMI: Ubice petorice Makedonaca privedene

Afrim Ismailović i Alil Demiri iza brave

UHAPŠENI MONSTRUMI: Ubice petorice Makedonaca privedene

Crna Hronika -
Makedonski mediji javili da je kosovska policija oko 19 časova uhapsila dvojicu osumnjičenih za petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera u okolini Skoplja

SKOPLJE - Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je večeras da je kosovska policija privela dvojicu osumnjičenih za petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera u okolini Skoplja u aprilu prošle godine, za kojima je tragao i Interpol.

U saopštenju se navodi da je MUP Makedonije obavestila kosovska policija da su osobe odgovarale opisu a da su se policiji predstavili kao Alil Demiri i Afrim Ismailović.

Budući da uhapšeni ne poseduju dokumenta kojima bi potvrdili identitet, biće sprovedene neophodne provere kako bi identifikacija bila obavljena, navodi se u saopštenju. Ministri unutrašnjih poslova Makedonije i Kosova su direktno kontaktirali a najavljeno je da će MUP sa zvaničnom informacijom istupiti sutra.

Uhapšena dvojica optužena su da su uz još jednu osobu bili direktni izvršioci svirepog ubistva na Veliki petak prošle godine. U Osnovnom sudu u Skoplju 20. decembra prošle godine počeo je sudski proces protiv osumnjičenih u slučaju "Monstrum" za izvršenje i pomaganje u ubistvu, kao i za terorizam.Ismailoviću i Demiriju do sada se sudilo u odsustvu a od početka su sumnjalo da se oni nalaze na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track