MIŠIĆ U PRITVORU: Bio sam u Plastiku, ali nisam tukao marinca
Foto: Nemanja Pancic

48 sati

MIŠIĆ U PRITVORU: Bio sam u Plastiku, ali nisam tukao marinca

Crna Hronika -
Mišić je, oko 13 časova, u pratnji advokata Borivoja Borovića ušao u zgradu MUP-a u Ulici despota Stefana Lazarevića

BEOGRAD - Navijaču Crvene zvezde Urošu Mišiću određen je policijski pritvor u trajanju od 48 sati. Njegovo saslušavanje trajalo je oko dva časa.

Njegov advokat Borivoje Borović je ispred sedišta beogradske Policijske uprave u Bulevaru despota Stefana rekao da je "medijska histerija" razlog zbog kojeg je policija zadržala njegovog klijenta.

Borović je kazao da Mišić ne negira da je bio u klubu "Plastik" kada se dogodio incident, ali je dodao da nije učestvovao u tuči u kojoj je povređen američki marinac. "On (Mišić) se ne oseća dobro zbog ove hajke. Mišić je izjavio i da nikog ne mrzi i da je kosmopolita", rekao je Borović.

Advokat je kazao da se Mišić tereti za nanošenje lakih telesnih povreda, a pošto je reč o skraćenom postupku, pritvor može da traje do osam dana. U daljem toku postupka treba da budu saslušani oštećeni, rekao je Borović.

"Očekujemo nakon video snimaka i saslušanja svedoka da ćemo dokazati da Mišić nije učestvovao u tuči", naveo je advokat. Za delo za koje se tereti Mišić zaprećena je kazna do pet godina zatvora.

"Očekujem da sutra oštećeni dođu na prepoznavanje i da će nakon podizanja optužnog predloga predmet vrlo brzo biti rešen", rekao je Borović.

Da podsetimo, Mišić je danas došao u policijsku stanicu u Bulevaru despota Stefana, gde je saslušan u vezi s tučom u klubu "Plastik". On je, oko 13 časova, u pratnji svog advokata Borivoja Borovića koji ga je čekao, ušao u zgradu MUP.

Pre ulaska u policiju, advokat Borović, nije želeo da daje izjave.

Inače, Borović je prethodno tri puta najavljivao da će se njegov klijent doći u policiju kako bi dao iskaz kao građanin, ali se njegov klijent nije pojavljivao.

Zbog skrivanja i neodazivanja pozivima, Mišićev status je promenjen u osumnjičenog.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije da će Mišić biti tretiran kao svaki građanin i lice za kojim se traga, što podrazumeva momentalno lišenje slobode i predaju nadležnom istražnom sudiji momentom pronalaska.Podsetimo, Beogradska policija traži Mišića zbog nedavne tuče u noćnom klubu "Plastik" u kojem se on, navodno, s drugovima učestovovao u tuči sa grupom stranaca među kojima su bili i američki marinci, koji inače rade na obezbeđenju zgrade Ambasade SAD u Beogradu.Dvojica marinaca Moler Džefri Artur i Garsija Huan Enrike saslušani su i obojica su navela da napadače ne poznaju odranije.

(M. I.)

http://www.youtube.com/watch?v=5esr5RWXngo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track