Saslušanje devetorice uhapšenih za prevaru sa lož uljem

U 8 gradova širom Srbije

Saslušanje devetorice uhapšenih za prevaru sa lož uljem

Crna Hronika -
Uhapšeno 9 osoba pod sumnjom za zloupotrebu položaja kojom su stekli protivpravnu imovinsku korist veću od 7 miliona evra

BEOGRAD - Širom Srbije u toku je hapšenje više osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja, utaju poreza i faksifikovanje službenih isprava, saznaje se u niškoj policiji koja sprovodi akciju.

Niška policija uhapsila je devet osoba širom Srbije zbog sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanje službene isprave, poreske utaje i zloupotrebe službenog položaja, saopštila je Policijska uprava u Nišu, a njihovo saslušanje je započelo oko 13 časova

Do sada je uhapšeno devet osoba u Šidu, Nišu, Paraćinu, Beogradu, Obrenovcu, Babušnici, okolini Leskovca i okolini Svilajnca.

Uhapšeni su Slobodan V. iz Šida, Milivoje L. iz Šida, Zoran H.F. iz Niša, Ivan S. iz Leskovca, Aleksandar A. iz Beograda, Zoran M. iz Obrenovca, Nikola Đ. iz Paraćina, Slaviša M. iz Svilajnca i Miodrag R.iz Babušnice.

Za njih se sumnja da su u periodu od 1. avgusta 2011. do 31. maja 2012. godine sačinili falsifikovanu dokumentaciju za nabavljeno lož ulje koje su preimenovali i prodavali kao evro dizel i dizel D2 u cilju sticanja protiv pravne imovinske koristi i izbegavanja plaćanja akciza i poreza.

Sumnja se da su osumnjičeni kao ovlašćena lica, direktori i zaposleni u preduzećima "Slobex OIL" iz Šida, "LPM Termil" iz Šida, "Hadži invest" iz Niša, "Exalibur Pro" iz Niša, "Bavardi" iz Beograda, "Selection Point" iz Novog Beograda, "Nikđor" iz Paraćina i "NN Trejd" iz Svilajnca, za količinu od 7.914.293 litara lož ulja, koje su u promet pustili kao evrodizel i dizel d2 i pritom izbegli plaćanje akciza, poreza na dodatnu vrednost i porez na prihod građana, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 790.101.566 dinara i oštetili budžet Republike Srbije za iznos od 315.561.988 dinara.

Sve uhapšene osobe će, uz krivične prijave, biti privedena nadležnom Sudu, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja