ŽENA POLICAJCA: Rekli su mi da su Blagoju izgorele ruke i noge!

Gordana Trajković priča za Kurir

ŽENA POLICAJCA: Rekli su mi da su Blagoju izgorele ruke i noge!

Crna Hronika -
Muž me pozvao i samo mi rekao: „Dođi u Hitnu, zapalio sam se“, kaže Gordana, supruga policajca Blagoja Trajkovića, teško povređenog dok je spasavao Gordana Milojevića, koji se zapalio u zgradi suda u Paraćinu

PARAĆIN - Mole se za Blagoja!- Blagoje me je u četvrtak pozvao telefonom i samo mi je rekao: „Dođi u Hitnu pomoć, zapalio sam se“. Posle toga je počeo da se guši i spustio je slušalicu. Ne znam kako sam se odvezla do njega... Bila sam toliko uplašena i van sebe da sam mislila da ću umreti!Kobni pozivOvako je svoju priču za Kurir počela Gordana, supruga policajca Blagoja Trajkovića (52), koji je u četvrtak zadobio teške opekotine dok je spasavao Gordana Milojevića (44), koji se zapalio u zgradi Osnovnog suda u Paraćinu. Vidno uznemirena, ona se priseća da se, zbog mnogobrojnih policijskih patrola, jedva probila do Hitne pomoći.- Potpuno sam se oduzela... Blagojeve kolege su mi objašnjavale šta se desilo, ali nisam bila u stanju da slušam. Najzad sam stigla do Blagojeve sobe. Bio je sav u zavojima. Ječao je od bolova i gušio se... Rasplakala sam se i potrčala ka njemu, ali je doktorka naredila da me izvedu napolje i umire me! Tek pola sata kasnije su mi rekli da su mu ruke i noge izgorele do kostiju, da je otekao od opekotina i da jedva diše. Hitno je prebačen u ćuprijsku bolnicu, a ja sam se vratila kući da sinu Nenadu i ćerki Saneli kažem kako im je otac - priča za Kurir Gordana.Ona dodaje da je Blagoje u četvrtak radio u dežurnoj službi.- Dobio je poziv da hitno ode do Suda na intervenciju. Njegove kolege su mi ispričale da se s vrata bacio na čoveka koji se polio benzinom. Znam mog Blagoja, učinio je sve samo da neko ne bude povređen! O sebi i svom životu nije mislio. Ma koliko mi je žao što je povređen, poštujem ga, jer znam da je u srcu pravi heroj i da bi učinio sve samo da zaštiti nedužne ljude - dodaje kroz suze Blagojeva supruga Gordana.Povređeni stabilnoDr Predrag Drenovaković, direktor Opšte bolnice u Ćupriji, kaže da je stanje Gordana Milojevića i policajca Blagoja Trajkovića stabilno.- Pacijenti nemaju male opekotine. One se obrađuju, a povređeni su pod terapijom - rekao je Drenovaković.

Gordan Milojević
Gordan Milojević

Tragovi vatre na mestu gde se zapalio Milojević
Tragovi vatre na mestu gde se zapalio Milojević

Predosetio tragedijuGordana se priseća da je Blagoje nekoliko dana pre tragedije predosetio zlo.- Zagrlio me je i rekao: „Goco, malo sam umoran. Bojim se da sam previše star za ovaj posao. Trebalo bi da odem u penziju dok se nešto ne desi“. Ja sam se samo nasmejala i rekla mu da je pred njim još mnogo dobrih godina u službi - priča Gordana i dodaje da je njen muž najstariji policajac u Paraćinu.

Od napadača ga deli zid- Lekari su nam rekli da će u naredna 24 sata znati kakvo je zaista Blagojevo stanje. Svi ti sati su nam kao godine i svaki minut provodimo moleći se za njega. Išla sam da ga obiđem i najteže mi je bilo što sam saznala da u sobi pored njegove leži čovek koji ga je i zapalio. Deli ih samo zid - rekla je Blagojeva supruga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track