Ukradena Rembrantova slika nađena u Sremskoj Mitrovici!

Skupoceno umetničko delo otkriveno u Sremskoj Mitrovici

Ukradena Rembrantova slika nađena u Sremskoj Mitrovici!

Crna Hronika -
Četvorica muškaraca su uhapšena, a dvojica od njih su 2006. opljačkala Muzej grada Novog Sada i odnela četiri vredne slike

NOVI SAD - Uspešna akcija.

Skupocena slika slavnog holandskog umetnika Rembranta „Portret oca“, ukradena pre sedam godina u Novom Sadu, pronađena je u ponedeljak veče u okolini Sremske Mitrovice.

U spektakularnoj akciji policije uhapšene su četiri osobe, a među njima su, kako nezvanično saznajemo, dvojica muškaraca koja su je 2006. godine ukrala. Akcija Uprave kriminalističke policije i novosadske Kriminalističke policije trajala je nekoliko dana, a završena je pronalaskom slike iz 1630. godine i hapšenjem osumnjičenih, koji su prevezeni u novosadsku policiju. Autentičnost slike potvrdili su eksperti.Da je akcija bila uspešna, potvrdio je za Kurir i načelnik Kriminalističke policije u Novom Sadu Saša Barjaktarović. On je rekao da će imena uhapšenih i detalje istrage policija saopštiti tek danas, ali je dodao i da je posle hapšenja nastavljena potraga za još nekoliko osoba osumnjičenih da su učestvovale u krađi.Slika „Portret oca“ ukradena je 8. januara 2006. godine iz Muzeja grada Novog Sada. Tada su dvojica maskiranih i naoružanih muškaraca ušla u muzej i vezala dvojicu čuvara, a zatim ukrala četiri skupocene slike - Rubensovog „Seneku“, „Pejzaž s pecarošem“ Pjera Frančeska Mola, sliku „Glava Hrista“ nepoznatog holandsko-nemačkog autora iz 16. veka i Rembrantov „Portret oca“ iz 1630. godine. Ista Rembrantova slika bila je ukradena i sredinom devedesetih, a tada je pronađena u Španiji.(A. S. B. - S. S.)

Sezanovo delo nađeno u BeograduU jednoj od najznačajnijih policijskih akcija u Evropi, kada je potraga za umetničkim delima u pitanju, aprila 2012. godine u Beogradu pronađena je slika Pola Sezana „Dečak u crvenom prsluku“, vredna više desetina miliona evra.Akcija je trajala nekoliko meseci i sproveli su je SBPOK i Tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji sa švajcarskom policijom. U Beogradu i Čačku tada su privedeni Ivan Peković, Bobe Nedeljkovski, Raško Mladenović i Goran Radojević. Sezanova slika ukradena je u februaru 2008. godine iz muzeja u Cirihu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track