Žandarmi planirali ubistvo inspektora?

Vreme je za istragu

Žandarmi planirali ubistvo inspektora?

Crna Hronika -
Pripadnicima Žandarmerije navodno je naloženo da likvidiraju načelnika i inspektore Službe unutrašnje kontrole koji vode istragu protiv komandanta jedinice, Bratislava Dikića

BEOGRAD - Užas u MUP!Kriminalizovani pripadnici Žandarmerije planirali su pre desetak dana, kako se sumnja, da kidnapuju Dragana Cvetkovića, jednog od načelnika Službe unutrašnje kontrole (SUK) MUP Srbije, kao i inspektore te službe Ljubišu Puzovića i Ivana Petkovića, koji vode istragu protiv Bratislava Dikića, komandanta Žandarmerije, njegovog brata Gorana, kao i protiv oficira Žandarmerije Dejana N., Nenada M. i Predraga M. zbog sumnje da su umešani u teška krivična dela! Ova istraga je pokrenuta kad su pripadnici ove jedinice uhvaćeni u reketiranju i obezbeđivanju opasnih kriminalaca, a sumnja se da su sve to radili po nalogu Bratislava Dikića!- Oni su stavljeni pod operativnu obradu po nalogu istražnog sudije Višeg suda u Nišu u septembru 2012. Kad se ispostavilo da je to tačno, odlučeno je da se krene u akciju privođenja Dikića i njegovih saradnika. To je trebalo da se obavi pre oko mesec dana - priča sagovornik Kurira iz istrage.Kad je Bratislav Dikić saznao da ga „radi“ SUK, iz sistema MUP izvukao je slike ljudi iz SUK i poslao ih pripadnicima Žandarmerije rekavši da su to albanski špijuni i teroristi koje treba uhapsiti!- Žandarmima je naređeno da otmu „teroriste“ i da ukoliko posegnu za oružjem ili pruže bilo kakav otpor posao obave „po kratkom postupku“, što znači da ih likvidiraju - kaže izvor našeg lista i dodaje da postoje indicije da su, osim ove, ranije planirali još neke likvidacije.Oni su na taj način hteli da spreče hapšenje vrha Žandarmerije. Naime, znali su da je otkriveno da oni obezbeđuju opasne kriminalce tako što u službene izveštaje upisuju izmišljene zadatke i provere terena, kao i da vrše iznude, reketiraju, a neki od njih učestvuju i u švercu droge s Kosova.

Đorđe Stojanović raznet je u svom automobilu
Đorđe Stojanović raznet je u svom automobilu

Povezani s ubistvom sina vlasnika menjačnice?Sumnja se da upravo kriminalizovani pripadnici Žandarmerije imaju veze s ubistvom Đor đa Stojanovića (32), sina vlasnika poznate niške menjačnice, koji je raznet eksplozivom u automobilu 27. januara u Nišu. Zvonko Stojanović, otac mladića, rekao je da je njegov sin u SUK odneo dokaze da su u reketiranje umešani i pripadnici niške policije i Žandarmerije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track