SVEDOCI TVRDE: Petra udarila pešaka van pešačkog prelaza
Foto: Tanjug

SVEDOCI TVRDE: Petra udarila pešaka van pešačkog prelaza

Crna Hronika -
Svedoci Ljiljana i Miroslav Gligorijević koji su kobne noći bili u vozilu zajedno sa Petrom Cvijić potvrdili su sudu da je pešak Slobodan Bajić udaren 10 metara pre pešačkog prelaza

BEOGRAD - Na suđenju spikerki RTS Petri Cvijić (35) u Palati pravde svedočenjem Ljiljane i Miroslava Gligorijevića koji su sa njom bili u atuomobilu nastavljeno je suđenje zbog optužbi da je 9. januara, na pešačkom prelazu u Vodovodskoj ulici, automobilom udarila Slobodana Bajića koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Miroslav je na početku svog svedočenja ispričao da su Ljiljana, Petra i on zajedno krenuli kod njegove ćerke na slavu. On je rekao da se u jednom trenutku ispred njih pojavio autobus koji se zaustavio, a iz njega izašao muškarac, koji je krenuo da prelazi ulicu.

Da bi Petra izbegla udarac ona je svirala, manevrisla u desno i pokušala da zakoči, kada se čuo udarac, a vozilo se zaustavilo na pešačkom prelazu. Miroslav je rekao da je pokojni Slobodan Bajić bio svestan i da se nesreća dogodila 10 metara pre pešačkog prelaza.

Identičan iskaz dala je i Ljiljana Gligorijević koja je sedela na zadnjem sedištu automobila.

Nastavak suđenja zakazan je za 14.maj kada će biti saslušan veštaci saobraćajne struke.

Cvijićeva (35) se inače brani sa slobode i negira krivicu, ali se od incidenta ne pojavjuje na nacionalnoj televiziji, na kojoj je čitala vesti.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu tereti Cvijićevu da je izvršila teško delo protiv bezbednosti saobraćaja vozeći "opel korsu" i dovela u opasnost živote ljudi, jer nije prilagodila brzinu.

Ona je, prema optužnici, Bajića (73) koji je prelazio ulicu, svojim autom udarila na obeleženom pešačkom prelazu, a on je od zadobijenih povreda nekoliko sati kasnije umro u Urgentnom centru od unutrašnjeg krvarenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track