HOROR U STARAČKOM DOMU: Starici iskopali oči

Stravičan napad u Knjaževcu

HOROR U STARAČKOM DOMU: Starici iskopali oči

Crna Hronika -
Nezvanično se saznaje da je O. S. (83) teške povrede, lom rebara i ogrebotine zadobila u tuči sa drugom osobom koja je korisnik usluga u gerontološkom centru

KNJAŽEVAC - O. S. (83) teško je povređena u Gerontološkom centru u Knjaževcu. Njoj je nepoznata osoba iskopala oba oka, polomila šest rebara i nanela više ogrebotina po telu, potvrđeno je u niškom Kliničkom centru.Lekari Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Niš kažu da je pacijentkinja dopremljena sa Očne klinike, gde joj je ukazana pomoć, i da je sada van životne opasnosti. Osim potpunog slepila, pacijentkinji je slomljeno šest rebara i nanete su joj ogrebotine po licu i glavi.

U međuvremenu, i direktor Klinike za stomatologiju i maksilofacijalnu hirurgiju u Nišu Dragan Krasić potvrdio je da je korisnica Gerontološkog centra iz Knjaževca primljena sa povredama obe očne jabučice i mišića očne duplje. "Reklo bi se da prema karakteru povreda i ogrebotinama po telu nije reč o samopovređivanju, ali da će konačnu reč o tome dati istražni organi", kaže Krasić.

Kako se saznaje žena je bila korisnik Gerontološkog centra u Knjaževcu, što je potvrdio i direktor te ustanove, Predrag Ranđelović. On kaže da je korisnicu u noći između 11. i 12. marta, oko dva časa posle ponoći u toaletu pronašla druga korisnica, koja je odmah obavestila zaposlene.Policija u Knjaževcu je o nesrećnom slučaju obaveštena tek sinoć.Nezvanično se saznaje da je povrede dobila u tuči sa drugom osobom koja je korisnik usluga u gerontološkom centru. Kako nam je potvrđeno protiv nn lica biće podneta krivična prijava.

U Gerontološkom centru u Knjaževcu boravi više od 200 korisnika.

Ministarstvo najavljuje kazne zbog incidenta u KnjaževcuMinistarstvo rada Srbije najavilo je danas mere zbog incidenta u Gerontološkom centru Knjaževac.U noći između 11. i 12. marta, 83-godišnja korisnica te ustanove je nađena na podu toaleta s teškim povredama glave.Pošto joj je zaustavljeno krvarenje, odvezena je u hitnu službu, a zatim u Zdravstveni centar Knjaževac, pa u Klinički centar u Nišu.O incidentu su inspektori socijalne zaštite saznali tek kada je vest objavljena u medijima. Odmah su dva inspektora upućena u Gerontološki centar u Knjaževcu.Direktor ustanove Predrag Ranđelović, o slučaju nije odmah obavestio Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike iako je to bio dužan da učini i ispita sve okolnosti.Direktor je o događaju obavestio načelnika Odeljenja za inspekcijski nadzor tek danas, i naveo da se radi o teškim povredama nastalim pod sumnjivim okolnostima.Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja