UŽAS: Cimerka starici iskopala oči!

U Domu penzionera u Knjaževcu

UŽAS: Cimerka starici iskopala oči!

Crna Hronika -
Pretpostavlja se da je Olgu C. (83) u toaletu Gerontološkog centra iz zasad još neutvrđenih razloga napala gluvonema žena, koju će policija verovatno tek danas saslušati

KNJAŽEVAC - Kako je ovo moguće?Olga C. (83), korisnica Gerontološkog centra Knjaževac, nađena je u noći između 11. i 12. marta u toaletu centra s iskopanim očima i slomljenim rebrima! Pretpostavlja se da je staricu brutalno pretukla njena gluvonema cimerka, a pošto u toaletu nije nađeno nikakvo oružje, policija pretpostavlja da je cimerka zarila prste u Olgine oči!Staricu je u toaletu našla štićenica Centra J. M., koja je odmah alarmirala dežurne sestre.- Oko dva sata posle ponoći otišla sam do toaleta. Kada sam ušla, videla sam kroz odškrinuta vrata da nečije bose noge vire iz toaleta. Olga je ležala na boku, a glava joj je bila do WC šolje. Bila je oblivena krvlju, sa zadignutom spavaćicom... Prestravila sam se i odmah sam otišla do sobe, pritisnula bolnički taster da pozovem sestre - priča uznemireno starica J. M.Sestre su u toaletu naišle na jeziv prizor.- Olgi je lice bilo potpuno krvavo, imala je povrede glave, ali na telu nije imala modrice. Bila je svesna i komunikativna. Sestre su joj ukazale prvu pomoć i odmah je odvele u Hitnu službu zdravstvenog centra, koja je u dvorištu Centra. Tamo su joj konstatovane povrede i Olga je sanitetom prevezena u Klinički centar u Nišu - rekao je Predrag Ranđelović, direktor Gerontološkog centra Knjaževac.On je dodao da je Olga na pitanje da li ju je neko povredio odgovarala sa „ne“!- Kada smo 12. marta otišli u Niš da vratimo staricu u Centar, rečeno nam je da je ona zadobila teške povrede, koje su nastale pod nerazjašnjenim okolnostima! Zbog toga smo preduzeli sve da utvrdimo okolnosti ovog nemilog događaja - kaže Ranđelović.Kako saznajemo, policija je juče ujutru u policijsku stanicu odvela Olginu cimerku za koju se sumnja da ju je pretukla i koja je imala modrice po rukama!- Pošto je žena gluvonema, bilo je nemoguće razgovarati s njom. Zbog toga je vraćena u Centar i saslušaćemo je danas, čim nađemo tumača za znakovni jezik. Do tada, ona će biti pod nadzorom policije - kaže naš izvor.Olga C. je korisnica Centra od 2009. godine. Bila je slabovida i slabo pokretna, ali svesna. O ovom slučaju obaveštena je i njena ćerka koja se, međutim, nije pojavila u Centru nakon incidenta!

Starica koja je prva našla povređenu Olgu C.
Starica koja je prva našla povređenu Olgu C.

Nismo čuli galamuKorisnici Gerontološkog centra kažu da u noći između 11. i 12. marta nisu čuli nikakvu buku ili plač iz toaleta!- U ovom delu centra uglavnom su slabo pokretni, senilni ili gluvonemi ljudi. Ne znamo šta bi mogao da bude motiv ovog prebijanja. Nismo primetili da su se starice ranije svađale - kaže jedan od štićenika.

Direktor Ranđelović
Direktor Ranđelović

Ministarstvo: Direktor nikog nije obavestioIz Ministarstva rada i socijalne politike potvrđeno je da je Olga C. s teškim povredama nađena u toaletu Gerontološkog centra, ali da direktor ove ustanove Predrag Ranđelović, iako je morao, o incidentu nije obavestio nadležno ministarstvo!- Inspektori socijalne zaštite tek iz medija su saznali da se incident dogodio. Direktor ustanove je u skladu sa pisanim uputstvom od 12. jula 2011. bio obavezan da odmah, a najkasnije u roku od 24 sata, obavesti ministarstvo o incidentu. Ranđelović je o događaju obavestio načelnika Odeljenja za inspekcijski nadzor tek u četvrtak u 8.50 sati - piše u saopštenju ministarstva.Iz ministarstva je saopšteno i da će „posle vanrednog inspekcijskog nadzora inspektori socijalne zaštite preduzeti mere protiv svih za koje se utvrdi da su napravili propuste u radu ili pokušali da zataškaju informaciju o događaju“.

Toalet u kojem se desio napad
Toalet u kojem se desio napad
http://www.youtube.com/watch?v=XqiqxOXw4aY

Baka će ostati slepaOlga C. je juče operisana na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju u Nišu, a njeno stanje je veoma teško, potvrdio je dr Zoran Pešić, načelnik klinike.- Učinili smo sve što smo mogli da joj saniramo rane po licu, ali što se njenog vida tiče, tu nismo mogli mnogo toga da učinimo i starica će ostati slepa. Pacijentu je desno oko bilo iskopano, a levo pretvoreno u kašu. Pored toga, slomljeno joj je i šest rebara, tako da je teško davati prognoze o njenom oporavku - izjavio je dr Pešić. Na Očnoj klinici rekli su da se pre desetak godina sličan slučaj dogodio i u Psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici, kad je bez očiju ostalo 11 pacijenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track