Najnovije vesti

Luka Bojović zove Cecu za svedoka!

Suđenje zemuncima

Luka Bojović zove Cecu za svedoka!

Crna Hronika
Na suđenje za ubistvu Branka Jevtovića Jorge 30. oktobra 2004. Bojović zvao i Ivana Gavrilovića i Nikolu Lazetića

BEOGRAD - Estrada u zatvoru!
Luka Bojović, koji u pritvoru u Španiji čeka odluku o izručenju Srbiji, predložio je da kao svedoci u postupku koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu budu saslušani pevači Svetlana Ceca Ražnatović i Ivan Gavrilović, kao i fudbaler Nikola Lazetić!U njegovo ime spisak svedoka koji bi mogli da govore o ubistvu Branka Jevtovića Jorge 30. oktobra 2004. juče su predali branioci koji Bojovića zastupaju u postupku koji se protiv njega vodi zbog nekoliko ubistava.

 

- Posle saslušanja Ivane Tulović, bivše nevenčane supruge Branka Jevtovića, koja je u istrazi bacila drugo svetlo na ceo slučaj, predlažemo da saslušate ove svedoke - rekao je advokat Dragoslav Ognjanović.Ivana Tulović Buha, supruga svedoka-saradnika Ljubiše Buhe Čumeta, na saslušanju kod istražnog sudije izjavila je da sumnja da je njen pokojni vanbračni suprug ubijen zbog transfera fudbalera.

 

- Poznato mi je da su Jorgi neki ljudi dugovali veliki novac od prodaje fudbalera. Kad im je tražio da vrate dugove, počele su da mu stižu pretnje i upozorenja da će proći kao njegovi mrtvi drugari Željko Bodiš, Zoran Uskoković Skole, Dugi Lainović, Ćanda i drugi - ispričala je, navodno, Ivana Buha pred istražnim sudijom.

 

Ona je objasnila i da je spor između Luke Bojovića i Jorge nastao zbog Cece i transfera Nikole Lazetića. Navodno, Jorga je kao Lazetićev menadžer tražio da mu se isplati procenat od šest miliona maraka, koliko je iznosio transfer iz Obilića u turski Fenerbahče 2000. godine.

 

- Milion puta sam sedela pored Jorge kad je zvao Cecu, pokušavajući da dobije novac - ispričala je navodno Buha.Ona je dodala i da se, navodno, jednom prilikom na Cecin telefon javio Bojović, koji je zapretio Jevtoviću "da prestane da zove ili će proći kao njegovi prijatelji".

Svedok: Ne znam da li je Kalinić ubica

 

Šandor Belovan, očevidac ubistva Branka Jevtovića Jorge, ispričao je juče da je video kako izrazito mršav čovek s fantomkom na glavi ispaljuje ceo šaržer u čoveka koji je ležao.- U jednom trenutku pogledi su nam se sreli, ali ne mogu da tvrdim da je ubica Sretko Kalinić. Ubica i Kalinić su približne visine, ali ubica je imao uža ramena - ispričao je svedok.

 

Reakcije na Bojovićev zahtev

 

Svetlana Ražnatović:- Zaista ne želim da komentarišem neistine niti da govorim o nečemu što apsolutno nema nikakve veze sa mnom.

Nikola Lazetić
nije želeo da komentariše mogućnost da kao svedok bude saslušan u postupku koji se vodi protiv Bojovića. On je saslušao pitanje, posle čega se veza "prekinula", a Lazetić se više nije javljao na telefon.

Ivan Gavrilović
se juče nije javljao na broj poznat redakciji, ali je ranije za Kurir izjavio da on nije poznavao Branka Jevtovića Jorgu. Gavrilovića je pre nekoliko meseci Sretko Kalinić pomenuo kao osobu koja je s Jorgom sedela u kafiću neposredno pre Jorgine likvidacije.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...