Pahomije ćuti o optužbi za seksualno zlostavljanje

Skandal u Vranju

Pahomije ćuti o optužbi za seksualno zlostavljanje

Crna Hronika -
Vladika neće da se oglašava povodom tvrdnji koje je izneo Nemanja S. (25), rečeno Kuriru u Eparhiji vranjskoj

VRANJE - Istraga!Nove optužbe za seksualno zlostavljanje maloletnih dečaka na račun vladike Pahomija ponovo su uzdrmale jug Srbije, a koliki strah vlada među građanima svedoči i činjenica da Nemanja S. (25), koji tvrdi da ga je Pahomije skoro devet godina seksualno zlostavljao, nije imao poverenja u vranjsku policiju, pa je svoju muku i golgotu obelodanio inspektorima u Leskovcu!Kurir je juče pokušao da stupi u kontakt s vladikom Pahomijem kako bismo čuli i njegovu stranu priče, ali se na telefon u Eparhiji vranjskoj javljao službenik koji je rekao da vladika ne želi da daje izjave i da „sve što je Eparhija imala da kaže kazala je u saopštenjima“.Izvor Kurira ispričao je da je mladić, koji do okončanja istrage krije svoj identitet, a predstavlja se kao Nemanja S., do najsitnijih detalja opisao i objasnio sve što mu se dešavalo s vladikom Pahomijem.- Nakon svedočenja inspektori su krivičnu prijavu prosledili tužilaštvu u Vranju - kaže izvor Kurira.Nemanja S. je u ispovesti za Novine vranjske ispričao da su njegove muke počele kad je imao 16 godina i da je Pahomije koristio svaki trenutak da ga ljubi po vratu i pipa po genitalijama.Nemanja se nakon punoletstva zaposlio u magacinu Eparhije.- Vladika me je svakodnevno uznemiravao, govorio da hoće da mi pomogne, da mi daje novac, da mi bude drugi otac... Jedanput je neko ušao u kancelariju i video vladiku u neprimerenom položaju - ispričao je Nemanja.

Eparhija: Optužbama želi da zataška krađuEparhija vranjska saopštila je juče da se iza optužbi Nemanje S. krije njegov pokušaj da zataška manjak od 30.000 dinara, koji je napravio radeći kao magacioner u Eparhiji.- Zbog uočenih nepravilnosti formirana je komisija koja treba da ispita poslovanje, a upravo ova odluka uzrok je novih neistina o agoniji izvesnog Nemanje S. - navodi se u saopštenju.

Požalio se sveštenikuNemanja dugo nije imao hrabrosti da priča o onome kroz šta prolazi.- Na kraju, prošle godine sam odlučio da sve ispričam jednom svešteniku, ali on ništa nije preduzeo - rekao je Nemanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track