Uhapšen ubica devojke s Pala: Ranije joj ubijeni otac i stric

Uhapšen ubica devojke s Pala: Ranije joj ubijeni otac i stric

Crna Hronika -
devojka stradala jutros oko 2.40 sati kada je u blizini kafane "Jutro" u Zanatskom centru na Palama došlo do upotrebe vatrenog oružja

PALE - Policija je uhapsila Vladimira Čodu i Lazara Čavarkapu zbog ubistva 17-ogodišnje Sofije Vukadin."Nezavisnim" je potvrđeno da je devojku hicem u glavu ubio Čavarkapa. Ubistvu je protekle noći prethodila svađa između dvojice mladića i devojke.

Poznanici su ispričali da su Čodo i Čavarkapa radili u šumarskom preduzeću, te da nisu imali problema s policijom.Poznanici ubijene ispričali su da se Sofija družila sa dvojicom mladića, te da - kako su rekli - u ranijem periodu nije bilo problema."Nezavisne" saznaju da je ubijena devojka ćerka Aleksandra Vukadina, koji je ubijen u januaru 2000. godine.Devojci je 1999. godine ubijen i stric Njegoš Vukadin, koji je važio za žestokog momka.

Načelnik Centra Radenko Vasiljević rekao je da je devojka stradala jutros oko 2.40 sati kada je u blizini kafane "Jutro" u Zanatskom centru na Palama došlo do upotrebe vatrenog oružja.Policija je odmah nakon ovog događaja krenula u poteru za automobilom golf 2, koji je primećen dok se velikom brzinom kretao prema benzinskoj pumpi na Palama.Filmska potera policije za automobilom koji se kretao u smeru Podviteza odvijala se tri kilometra, a onda je golf sleteo s kolovoza."Policija je uz upotrebu sile uhapsila dve osobe sa Pala koje su od sebe odbacile pištolj sa metkom u cevi. Najverovatnije je reč o pištolju kojim je izvršeno ubistvo", istakao je Vasiljević.Kako prenosi Glas Srpske, policija je privela L.Č. iz Pala zbog sumnje da je iz pištolja ubio maloletnu S.V. (17) na Palama jutros ispred ugostiteljskog objekta "Jutro" u Zanatskom centru u Palama.Osim osumnjičenog za ubistvo priveden je i njegov saučesnik V.Č. koji je sa njim bio u "golfu 2". U policiji nisu navodili detalje, a samo su kazali da je u toku ispitivanje dve osumnjičene osobe i da će biti urađena obdukcija tela stradale maloletnice.Osumnjičeni i njegov saučesnik su uhapšeni nakon kraće potere policije za njima tri kilometra od mesta nesreće.Policija je "golf" primetila kako se velikom brzinom udaljava iz Pala prema Podvitezu i krenula za njim u poteru i pre nego je stigla dojava o ubistvu. "Golf" je tokom potere sletio s puta. Zahvljujući brzoj intervenciji policijske patrole otkriveno je da osobe u "golfu" imaju veze sa ubistvom posle čega su uhapšeni.Izvor blizak istrazi rekao je da je ubistvo počinjeno nakon kraće prepirke između maloletnice i napadača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track